ÜNNEPI NYITVA TARTÁS!

A TELL csapata is elmegy pihenni 2023. december 22. – 2024. január 1. között (a Műszaki Támogatási Szerződéssel rendelkező Partnereink számára biztosított a 7/24 órás műszaki ügyelet). A 2023. december 19-én, 09:00 óráig leadott megrendeléseket még idén kiszállítjuk. Ezt követően a webshopba beérkező rendeléseket az év eleji leltár miatt leghamarabb 2024. január 15-én szolgáljuk ki. Megértésüket köszönjük!

 

 

Technikai támogatás (hétköznapokon 8:00-17:00): +36 1 533 31 20

Referenciák

Hogyan továbbítható 2700 postahivatal riasztása, tűzjelzése egy központi távfelügyeleti rendszerbe?

TELL
2023.01.23 11:32
Hogyan továbbítható 2700 postahivatal riasztása, tűzjelzése egy központi távfelügyeleti rendszerbe?

Hazánk egyik legismertebb állami tulajdonban lévő vállalatának kérése az volt, hogy mind a 2 700 postahivatal riasztásai és tűzjelzései egy központi felügyeleti rendszerbe kerüljenek továbbításra, kiemelt figyelmet fordítva az adatvédelmi követelményekre.

PARTNER

A Magyar Posta Zrt. hazánkban talán a legismertebb állami tulajdonban lévő vállalat, melynek szolgáltatásai a teljes lakosságot érintik, ugyanis Magyarország postaforgalmát bonyolítja. A Posta története a honfoglaláskori hírtovábbító rendszer létrehozásával kezdődött, azóta pedig állandó törekvéseik hatására egy folyamatosan fejlődő, korszerűláncolatot sikerült létrehozniuk. Mára már a levél- és csomagküldemények felvétele és kézbesítése mellett különféle pénzügyi-, logisztikai- és hitelszolgáltatásokat is kínálnak magánszemélyeknek és üzleti partnereknek egyaránt. A hálózat nagyságát mutatja a több mint 2 700 postahivatal, mely szerte az országban található.

 

FELADAT

A Magyar Posta modernizációjának méltányolásaként nemzetközi elismerésben is részesült, így kizárólag a legkorszerűbb megoldásokat igényelték. Kérésük az volt, hogy mind a 2 700 postahivatal riasztásai és tűzjelzései egy központi felügyeleti rendszerbe kerüljenek továbbításra. Szerettek volna egy magas rendelkezésre állású, megbízható rendszert, melyben az adatbiztonság kiemelt prioritással bír.

 

TELL MEGOLDÁS

A riasztó- és a tűzjelző rendszer jelzéseit az Adapter2 és az IP Bridge kommunikátorok továbbítják a távfelügyeleti szerverek felé egy titkosított és dedikált kapcsolaton keresztül. Ezeket a jeleket a 4 MVP központi szerverből kialakított klaszter fogadja. A kiépített vezetékes összeköttetés helyett a TELL zárt APN-jét használtuk, mely sebesség és adatbiztonság tekintetében megközelíti és esetenként túl is lépi a vezetékes technológiát. A szerverekhez kapcsolódó 12 diszpécser folyamatosan figyeli a jelzéseket és az eseményeket az emberi szem számára értelmezhető módon jeleníti meg. A partner kérésének megfelelően egy 99,9%-os rendelkezésre állású, redundáns rendszert építettünk ki, mely kiemelt adatbiztonságot szavatol.

FELHASZNÁLT ESZKÖZÖK: