Technikai támogatás (hétköznapokon 8:00-17:00): +36 1 533 31 20

Hírek/Cikkek

2G vs 4G
Blog
OPEN.ioting
Pager8
Szűrés törlése

A mai technológiai környezetben egyre többet hallani a 4G és az LTE kifejezésekről. Ön vajon tisztában van a kettő közötti különbségekkel? Cikkünk célja, hogy világos és érthető módon bemutassa, mit jelentenek ezek a megnevezések, hogyan különböznek egymástól, és melyik technológia kínálja a gyorsabb és jobb felhasználói élményt. Tartson velünk, hiszen segítünk jobban megérteni a mobilkommunikáció technológiájának alapjait, ami nagy előnnyel járhat a mindennapi életben hozott döntései során. Ha tudja, mi a különbség a 4G és az LTE között, könnyebben választhat megfelelő mobiltelefon- és adatcsomagot, így biztosítva, hogy mindig a legjobb hálózati lefedettséggel és sebességgel rendelkezzen.

Manapság gyakran találkozhatunk a fenti kifejezésekkel, néhányan talán azt is tudjuk mire utalnak, de kevesen vagyunk tisztában azzal, hogy milyen mélyreható különbségek vannak köztük, és melyik technológia mikor, illetve miért előnyösebb. Az alábbi cikkben egyszerűen mutatjuk be mind a VoIP, mind a VoLTE működését, előnyeit, hátrányait, valamint azokat az eseteket, amikor egyik vagy másik technológia használata a célszerűbb. Mire a cikk végére ér, el fogja tudni dönteni, melyik megoldás felel meg leginkább a saját kommunikációs igényeinek.

Az újabb generációs mobilhálózatok, mint a 4G (LTE), jelentős előrelépést jelentenek az adatátvitel sebességében és hatékonyságában. Ennek ellenére, sokan még mindig a régebbi 2G technológiát használják bizonyos eszközökön, ami nemcsak technológiai korlátozásokkal jár, hanem jelentősen megnövekedett adatforgalmi költségeket is okozhat. De vajon miért éppen a 4G-s eszközök működnek kevesebb adatforgalommal a 2G-nél? A válasz összefügg a hálózatok adatátviteli kapacitásával és a technológia alapvető működésével.

Cikkünkben három gyakori félreértést vizsgálunk meg alaposabban, amelyek a 2G technológiával kapcsolatban élnek a köztudatban. Ezek az értelmezések nem csak a technológiai megértés hiányából erednek, hanem az állandó fejlődés és változás következményeként is, amelyek gyakran hagyják a felhasználókat bizonytalanságban afelől, hogy mi a legjobb döntés az ő konkrét igényeikre nézve. A célunk, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, és segítsünk a felhasználóknak, szakértőknek, és döntéshozóknak jobban megérteni a 2G szerepét a modern telekommunikációs ökoszisztémában, valamint hogy felvértezzük őket a tényeken alapuló információkkal a jövőbeli technológiai választásokhoz.

A telekommunikációs ipar állandó fejlődésben van, aminek köszönhetően újabb és újabb technológiák jelennek meg a piacon, törekedve a felhasználói igények minél magasabb szintű kielégítésére. Ezen újítások közül kiemelkedik a VoLTE (Voice over LTE), ami forradalmasítja a hagyományos telefonhívásokat, egy sor előnyt kínálva mind a felhasználók, mind a szolgáltatók számára. Ebben a cikkben mélyebben beleásunk a VoLTE világába, megvizsgáljuk a technológia alapjait, előnyeit, kihívásait, és azt is, hogy mit jelent ez a jövő telefonálási szokásai számára.

"Hogyan készüljünk fel az átállásra? Miért kell egyáltalán átállni?" - két kérdés, ami sokakat foglalkoztat. A 2G, amely egy több mint 30 éves technológia már nem kap fejlesztéseket, így elkerülhetetlen az átállás a jobb minőségű és modern technológiákra. 

A távközlés terén a 2G-ről 4G-re való átállás jelentős technológiai előrelépést jelent, ami nem csak a fogyasztói piacot, hanem az ipari szektort is érinti. A szolgáltatók által megszüntetett 3G szolgáltatás kiváltotta technológiai átmenet számos eszközt érint különböző területeken, a riasztórendszerektől az M2M (Géptől Gépig) kommunikációig. 

Mostantól a cikkben felsorolt eszközeink automatikusan felismerik és alkalmazzák a szolgáltató által meghatározott APN beállításokat, amennyiben ezt a funkciót a szolgáltató támogatja. 

2024. június 1-től jelentős változás következik be termékpalettánkon, ugyanis 2G termékeink nagy része kivezetésre kerül. A TELL elkötelezett a technológiai innováció és a felhasználói élmény javítása mellett. A változás a 2G alapú termékek fokozatos kivezetését és a modernebb, gyorsabb 4G technológiára való fókuszálást jelenti. Mint ahogyan számos európai ország döntését, úgy a miénket is a jövőbeli előnyök és a technológiai fejlődés iránti igény motiválta.

Új frissítés: A fiókkezelés bevezetése

A legújabb frissítés egyik fontos újítása, hogy a felhasználóknak 2024. április 2-től szükségük lesz egy account regisztrációra a Gate Control alkalmazás használatához.

A TELL által kínált API-kapcsolat az eszközintegráció új dimenzióit nyitja meg a harmadik féltől származó szoftverek számára. Az API lehetővé teszi a Pager7, Pager8, és Gate Control PRO eszközök egyszerű, hatékony integrálását, automatizált vezérlést biztosítva szoftveres interfészen keresztül. Ezen funkciók révén a TELL eszközei távolról szoftveresen vezérelhetőek, javítva az operatív hatékonyságot és csökkentve az emberi beavatkozás szükségességét.

A technológiai fejlődés rengeteg területen megkönnyítette mindennapi életünket, és az intelligens megoldások egyre népszerűbbek. Az OPEN.ioting okos kapuvezérlő eszköz egy olyan innováció, amely számos haszonnal jár, hiszen nemcsak kényelmet, de biztonságot is kínál.

Ebben a cikkben az OPEN.ioting 5+1 fontos előnyét mutatjuk be, amelyeket a vásárlóink a legfontosabbnak tartanak.