Technikai támogatás (hétköznapokon 8:00-17:00): +36 1 533 31 20

Hírek/Cikkek

Blog
Pager8 cikkek
Szűrés törlése

A vezeték nélküli hálózatokat érintő technológiaváltás szinte láthatatlannak tűnik avatatlan szemeknek, a biztonságtechnikában azonban fontos szerepet és komoly befolyásoló tényezőt jelentenek ezek a változások.

Az elmúlt pár év tapasztalata, hogy mind a lakossági, mind az ipari felhasználók tekintetében egyre nagyobb igény van azokra az eszközökre, melyek egyszerre több célt is ki tudnak szolgálni. Gyakori probléma, hogy egy adott eszköz meg tudna oldani egy-egy felmerülő feladatot, de ehhez egy komplex épületfelügyeleti, vagy okosotthon rendszer kiépítésére lenne szükség. Ez persze nem minden esetben kivitelezhető, vagy egyáltalán nem kifizetődő lehetőség.

Gáll Péter 30 évesen, 2005-ben szállt be egy induló vállalkozásba, amely akkor még egyszerű sms-átjelző eszközök fejlesztésével foglalkozott. Ez volt a TELL. Péter két üzlettársával próbálta meghódítani a piacot, hogy mennyire sikerült, arról a számok beszélnek. A TELL cégek nettó árbevétele 2021-ben meghaladta a 2 és félmilliárd forintot, és ma már több mint 100 főt foglalkoztatnak. Péter szerint a TELL sikere a munkatársainak és magas szintű tudásuknak köszönhető.

“Miért a 3G-t vezetik ki, ha korszerűbb, mint a 2G? A 2G-t is ki fogják vezetni? Melyik G-t érdemes használnom?”

Senkit sem hibáztatunk, ha eltéved a hálózatok útvesztőjében. Napi szinten hallunk róluk és használjuk is őket, a szolgáltatók pedig folyamatosan fejlesztik a hálózataikat, mely újabb és újabb elnevezéseket eredményez. Mégis sokunknak vajmi kevés információja van arról, mit is jelentenek pontosan az egy számból és betűből álló “kódjelek”, hogyan működnek, és tulajdonképpen melyik mire való. Éppen ezért cikkünkben igyekeztünk egyszerű, közérthető módon rendet tenni a “G-birodalomban”

Hatalmas megtiszteltetés cégünk számára, hogy ismét elnyertük a Dun & Bradstreet tanúsítványát és AAA minősítéssel tüntették ki a TELL-t. AAA, AA vagy A minősítésre Magyarországon csupán a cégek 9,82 %-a jogosult, így igazán büszkék vagyunk rá, hogy az ország elit vállalatai közé tartozhatunk.

Egyszerű kezelhetőség, maximális biztonság.

Távfelügyeleti vásárlóinkkal történő beszélgetéseink során egy visszatérő mondat indította el vizsgálódásunkat. Nyomozásunk feltárta, mely gyakori és jellemző telepítési hibák, hiányosságok okozhatnak rendellenes működést.

A TELL cégcsoport Magyarországon egyedülálló integrált megoldásokat kínál a biztonságtechnika, a távfelügyelet, a vezérlés és a járműkövetés területén. Több, mint húszéves működésük alatt egy garázscégből exportképes vállalatot hoztak létre, melynek receptje az innovációban, a minőségben, a folyamatos fejlesztésekben és a korszerű technológiák alkalmazásában keresendő. 

 

Interjú Kozák Gáborral, a TELL export értékesítési vezetőjével

A tűzátjelzés egy olyan szolgáltatási terület, amely rendkívüli körültekintést igényel. Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírásainak értelmében, meghatározott paraméterekkel rendelkező objektumok esetében tűz-távfelügyeleti és hiba átjelzési szolgáltatást kell alkalmazni. A szabályozás kiterjed arra is, hogy milyen műszaki feltételekkel rendelkező eszköz vehet részt a tűzátjelzésben, hogy az biztonságos és a jogi szabályozásoknak megfelelő keretek között történjen.

Az AJAX termékek már elérhetőek a TELL kínálatában is.

A piaci igényekhez igazodva, a Hikvision AX PRO után felügyeleti rendszerünkbe integráltuk az AJAX riasztóját és megkezdtük az AJAX termékek forgalmazását.