Technikai támogatás (hétköznapokon 8:00-17:00): +36 1 533 31 20

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK
 1. WEBÁRUHÁZ, SZERZŐDŐ FELEK

1.1 A Webáruházat („Webáruház”) a T.EL.L. SOFTWARE HUNGARIA Szoftver-fejlesztő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 4034 Debrecen, Vágóhíd utca 2.; cégjegyzékszám: 09-09-005193; cégnyilvántartásba vevő cégbíróság: Debreceni Törvényszék; adószám: 17783790-5-09; telefonszám:+36-52/530-130, faxszám: +36-52/530-131, email cím: [email protected], weblap: www.tell.hu,) a http://tell.hu címen elérhető honlapján (a továbbiakban: Honlap) és a T.E.L.L. Biztonságtechnikai Rendszerek Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 4034 Debrecen, Vágóhíd utca 2.; cégjegyzékszám: 09-09-027345; cégnyilvántartásba vevő cégbíróság: Debreceni Törvényszék; adószám: 25406812-2-09; telefonszám:+36-52/530-130, faxszám: +36-52/530-131, email cím: [email protected], a továbbiakban együtt: T.E.L.L. Kft) üzemelteti a T.EL.L. SOFTWARE HUNGARIA Kft. által gyártott termékek interneten keresztül történő értékesítése érdekében.

 

1.2 A tárhelyszolgáltató adatai:

UNAS Online Kft. (levelezési cím: 9400 Sopron, Kőszegi út 14., email: [email protected])

1.3 A Webáruház működtetése elektronikus kereskedelmi szolgáltatásnak minősül. A Webáruház igénybevételére vonatkozó feltételeket, valamint a T.E.L.L. Kft. és a Vásárlók jogait, kötelezettségeit a jelen Általános Szerződési Feltételek („ÁSZF”) határozzák meg.

2. REGISZTRÁCIÓ

2.1 A Webáruházból csak regisztrált vásárlók (a továbbiakban: Vásárlók) rendelhetnek meg termékeket.

2.2 A Webáruházba a Honlapon lehet regisztrálni, ehhez a Vásárlónak a következő adatokat kell megadnia: nevét, cégnévét, e-mail címét, a kapcsolattartó telefonszámát és nyilatkoznia kell arra vonatkozóan, hogy honnan hallott a Webáruházról. A regisztrációt követően azonnal elkészül a Vásárló személyes fiókja.

2.3 A Vásárló a regisztráció során megadott adatait bármikor módosíthatja.

2.4 A Vásárló személyes fiókját bármikor törölheti. A T.EL.L. Kft. két munkanapon belül visszaigazolást küld a Vásárló által megadott e-mail címre.

3. A WEBÁRUHÁZBAN FELTÜNTETETT TERMÉKEK ÉS ÁRAK

3.1 A Vásárló a Webáruház aktuális termékkínálatában szereplő termékeket (a továbbiakban: Termék vagy Termékek) rendelheti meg a T.E.L.L. Kft-től.

3.2 A Termékeknél feltüntetésre kerülnek azok lényeges jellemzői, cikkszámuk, rövid leírásuk.

3.3 A Termékek mellett az adott időpontban érvényes bruttó ár is szerepel, amely végső fogyasztói árnak tekintendő. A Termékek részletes ismertetésénél a nettó ár is feltüntetésre kerül. Az árak nem tartalmazzák a szállítás költségét.

3.4 Az árkedvezménnyel forgalmazott Termékek esetében az árkedvezmény ténye kerül feltüntetésre. A Termékek részletes ismertetésénél az eredeti bruttó ár is szerepel.

3.5 A Termékek árainak megváltoztatására vonatkozó jogot a T.E.L.L. Kft. fenntartja azzal, hogy az árváltoztatás a Webáruházban való megjelenéssel egyidejűleg válik hatályossá. Az árváltoztatás nem befolyásolja a hatályba lépést megelőzően megrendelt Termékek árát.

3.6 Amennyiben a T.E.L.L. Kft. minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, így például a Termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő 0 Ft-os vagy 1 Ft-os árra, akkor a T.E.L.L. Kft. nem köteles a Terméket hibás áron szállítani, hanem jogosult felajánlani a helyes áron történő szállítást. A helyes ár ismeretében, a helyes árról történő tudomásszerzéstől számítva 14 (tizennégy) napon belül, a Vásárló elállhat vásárlási szándékától, illetve a vásárlástól vagy megvásárolhatja a Terméket.

3.7 A T.EL.L. Kft. rendszeresen frissíti a Webáruházban a Termékeket ábrázoló képeket, ugyanakkor előfordulhat, hogy azok aktuális megjelenése, csomagolása a Webáruházban látható csomagolástól eltér. Az ilyen jellegű külsődleges eltérésekért a T.E.L.L. Kft. nem vállal felelősséget.

4. A MEGRENDELÉS MENETE

4.1 A Vásárló a Webáruház megfelelő felületeinek használatával választhatja ki a megrendelni kívánt Termékeket és határozhatja meg azok mennyiségét (a továbbiakban: Megrendelt Termékek). A megrendelés során lehetőség van a kosár tartamának megtekintésére és módosítására. A kosárból a TOVÁBB A PÉNZTÁRHOZ gombra kattintva léphet tovább a megrendelő felületre.

 

Rendeléshez szükséges adatok:

- Magánszemély vásárlása esetén: Kiszállítási és számlázási adatok: név; irányítószám; település; utca, házszám. Megrendelő személy elérhetőségei: név; telefonszám; e-mail cím

- Céges végfelhasználó vásárlása esetén: Kiszállítási és számlázási adatok: cégnév; irányítószám; település; utca, házszám; adószám. Megrendelő személy elérhetőségei: név; telefonszám; e-mail cím

A Termék kosárba történő helyezését követően a Termékek összesített ára mellett megjelenik a Megrendelt Termékek szállítási költsége.

4.2 A Megrendelt Termékek kiszállítása Magyarország területén és külföldön is lehetséges. A megrendelés folyamata során a Vásárlónak meg kell adnia azt a szállítási címet, amelyen a Megrendelt Termékeket át kívánja venni. Megrendelésenként csak egy szállítási cím adható meg. Szállítási címként a Webáruház felületén kiválasztható a T.E.L.L. Kft. székhelye is. Ebben az esetben szállítási költség nem kerül felszámításra.

4.3 A Megrendelt Termékek szállítása kapcsán az átvételére jogosult személyként a szállítási címben megadotton túl a szállítási idejére és módjára vonatkozó egyéni igényeket is megjelölhet a Vásárló. Ezen igényeket a T.E.L.L. Kft. továbbítja a szállítást végző futárszolgálat felé, de teljesítésükért felelősséget nem vállal.

4.4 A Vásárló kiválasztja a fizetési módot, az alábbi lehetőségek közül: bankkártyás fizetés, banki átutalás, utánvét, fizetés készpénzben személyes átvételkor.

4.5 A Vásárló a fizetési mód kiválasztását követően, a megrendelés megerősítésével véglegesíti megrendelését („Megrendelés”). A megrendelés megerősítése előtt a Vásárló még egyszer leellenőrizheti a megvásárolni kívánt Termék árát, szállítási költségét, illetve szállítási és számlázási adatokat, és hiba észlelése esetén javíthatja azokat. Amennyiben a Vásárló mindent rendben talál, úgy a "Megrendelés" gomb megnyomásával küldheti el megrendelését.

A Megrendelés megerősítésének előfeltétele, hogy a Vásárló elfogadja a jelen ÁSZF rendelkezéseit valamint a T.E.L.L. Kft. Adatvédelmi Szabályzatát, valamint megismerje a T.E.L.L. Kft. Adatvédelmi Szabályzatát és az abban foglaltakat tudomásul vegye.

A Megrendeléssel a Vásárló tudomásul veszi, hogy a Szerződés teljesítése és annak figyelemmel kísérése érdekében a T.E.L.L. Kft. továbbítja a futárszolgálat felé a Vásárló nevét, a megjelölt szállítási címet, a Megrendelés azonosítóját és összegét, a Vásárló regisztráció során megadott mobiltelefonszámát és e-mail címét.

A Vásárló a rendelés leadása után észlelet adatbeviteli hibákról az [email protected] e-mail címen tájékoztathatja a T.E.L.L. Kft.-t, ebben az esetben a rendelés adatai a kérésnek megfelelően módosításra kerülnek.

4.6 A Megrendelés véglegesítéséről a T.E.L.L. Kft. haladéktalanul visszaigazoló e-mailt küld a Vásárló által megadott elektronikus levelezési címre. Ebben az elektronikus levélben található a Megrendelés egyedi azonosítója. Amennyiben az elektronikus visszaigazolás nem történik meg 48 órán belül, úgy a Vásárlót nem köti a megrendelése és nem köteles a kiszállított terméket átvenni.

A visszaigazoló e-mail egyben a Megrendelés elfogadásának minősül, amely a 4.7 és 5.1 pontokban foglaltak szerint válik hatályossá. A visszaigazoló e-mail a Vásárlók számára szóló tájékoztatót szövegszerűen tartalmazza.

4.7 Amennyiben a Vásárló a Megrendelést leadta és erről a visszaigazolás is megérkezett számára e-mailben valamely munkanapon, úgy a Vásárlónak ugyanazon a munkanapon 8:00-tól 16:00 óráig még lehetősége van visszavonni Megrendelését. A Megrendelés visszavonását a +36-52/530-130/1 - es telefonszámon kezdeményezheti a Vásárló, a Megrendelés azonosítójának egyidejű megadásával. A Megrendelés visszavonásának elfogadásáról a Vásárló ugyancsak visszaigazoló e-mailt kap a telefonhívást követő legkésőbb 1 (egy) órán belül.

4.8 Bankkártyás Fizetés esetén a Megrendelés 4.7 pont szerinti visszavonására nincs lehetőség, de a vásárló élhet elállási jogával a 8. pontban foglaltnak megfelelően.

5. A SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTE, JELLEMZŐI

5.1 Amennyiben a Megrendelés a 4.7 pont szerint nem került visszavonásra, a 4.6 pontban meghatározott írásbeli megerősítés hatályossá válik és szerződés (a továbbiakban: Szerződés) jön létre a Megrendelt Termékek vonatkozásában a Vásárló mint megrendelő és a T.E.L.L. Kft. mint szállító között. A Szerződés alapján a T.E.L.L. Kft. eladja a Megrendelt Termékeket a Vásárlónak, valamint azok elszállításáról is gondoskodik a Vásárló által megjelölt szállítási címre, a Vásárló pedig köteles a Megrendelt Termékeket átvenni, a vételárat és a szállítási költséget megfizetni. A jelen pontban foglalt kötelmek az adott szolgáltatás teljesítésével szűnnek meg.

5.2 A Szerződés határozott időre szól és megszűnik, ha az 5.1 pontban meghatározott, valamint a Szerződésből fakadó egyéb kötelmek megszűnnek és a felek egyike sem él elállási jogával. A Szerződést megszünteti, ha valamelyik fél a Szerződésben foglaltak szerint gyakorolja elállási jogát. A Szerződés megszűnése vagy megszüntetése a Szerződésből fakadó kellékszavatossági és termékszavatossági, valamint a 10.1 pontban szabályozott esetekben a jótállási igényeket nem érinti.

5.3 A Vásárló a Megrendelt Termékek szállítási költségének megfizetésére köteles a 7. pontban foglaltaknak megfelelően.

5.4 A Szerződés távollevők között, magyar nyelven létrejött szerződésnek minősül.

5.5 A Szerződés nem minősül írásba foglaltnak és nem kerül iktatásra.

5.6 Általános teljesítési határidő: a visszaigazolástól számított 5 munkanapon belül. Ha a T.E.L.L. és a Vásárló a teljesítés időpontjában nem állapodtak meg, a T.E.L.L. Kft. a Vásárló felszólításában meghatározott időpontban vagy időn belül, felszólítás hiányában legkésőbb a megrendelésnek a T.E.L.L. Kft.- hez való megérkezésétől számított harminc napon belül köteles a szerződés szerinti teljesítésre.

5.7 Ha a T.E.L.L. Kft. a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére, köteles erről a Vásárlót haladéktalanul tájékoztatni, valamint a Vásárló által fizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb harminc napon belül visszatéríteni. E kötelezettség teljesítése a T.E.L.L. Kft.- t nem mentesíti szerződésszegése egyéb következményei alól.

5.8 A Webáruházban megvásárolt DataMaster SIM adatkártya szolgáltatásra vonatkozó részletes feltételek az 1. számú mellékletben kerülnek meghatározásra.

 

6. A MEGRENDELT TERMÉKEK SZÁLLÍTÁSA ÉS ÁTVÉTELE

6.1 A T.E.L.L. Kft. a Megrendelt Termékeket futárszolgálat közreműködésével szállítja el a Vásárló által megadott szállítási címre.

6.2 Minden munkanapon 12:00 óráig kerülnek összesítésre az előző munkanapon beérkezett Megrendelések és ennek alapján Megrendelésenként összeállításra kerül(nek) a Megrendelt Termékeket tartalmazó Csomag(ok) („Csomag”).

6.3 A futárszolgálat az elkészített Csomagot 16:00 és 19:00 óra között veszi át a T.E.L.L. Kft.-tól és az átvétel napját követő munkanapon kísérli meg kézbesíteni a Vásárló által megadott szállítási címre. Ha a Vásárló a Szolgáltató székhelyén történő átvételt választotta, abban az esetben Termék vételárának Szállító számláján történő jóváírását követően vehető át a Csomag.

6.4 Házhozszállítás esetén a Csomag átvételére a címzettként megjelölt személyen túl a vele egy háztartásban élő hozzátartozói, ezek távolléte esetén pedig a címzettként megjelölt személy szomszédai is jogosultak. Amennyiben a szállítási címnél cég neve van feltüntetve, úgy a cég vezető tisztségviselője mellett egyéb jogosult átvevőnek minősül a cég székhelyén vagy telephelyén tartózkodó olyan személy, aki az átvétel tényét aláírásával és cégbélyegző használatával igazolni tudja.

6.5 Házhozszállítás során a futárszolgálat a Csomag kézbesítését legfeljebb kétszer kísérli meg. Ha a Csomag kézbesítése másodjára is sikertelen marad, úgy a Csomag visszaszállításra kerül a T.E.L.L. Kft.- nek. A T.E.L.L. Kft. a visszaszállítás díját a Vásárlóra terheli. A Vásárló ebben az esetben a [email protected] email címen kérheti a Csomag ismételt kézbesítését. A T.EL.L. Kft. kizárólag a visszaszállítási díj megfizetését követően indítja el ismételten a Csomag kézbesítését. A Csomag sikertelen kézbesítését követően a T.E.L.L. Kft. választása szerint jogosult elállni a Szerződéstől.

7. A MEGRENDELT TERMÉKEK KIFIZETÉSE

7.1 A Vásárló a Megrendelt Termékek vételárát és a szállítási költséget banki előreutalással, utánvétel során történő fizetéssel, készpénzben a helyszínen, vagy online bankkártyás fizetéssel egyenlítheti ki. Az ajánlatkérésre megjelölt termékek vonatkozásában a webshopban csak árajánlat kérhető, fizetés nem kezdeményezhető.

Amennyiben a teljesítés helye nem Magyarországon van, csak a 7.2 és 7.4 pont szerinti fizetési mód választható.

7.2. Banki előreutalással:

A visszaigazoló email tartalmazza a T.E.L.L. Kft. bankszámlaszámát és a rendelés számát, ami azonosítja a Vásárló megrendelését. A banki átutalás során a megrendelés számát fel kell tüntetni az átutalás közlemény rovatában. A Megrendelt Termékek ellenértékét (termék(ek) ára+szállítási költség) a megrendeléstől számított 5 munkanapon belül a Vásárlónak át kell utalni a megadott bankszámlára. Ellenkező esetben a megrendelést a T.EL.L. Kft. törli.

7.3. Utánvétel során történő fizetés esetén a fizetés a Csomag átvételkor történik. Házhozszállítás esetén a Vásárló bankkártyával is megfizetheti a Termék vételárát és szállítási költséget. A beszedett összeget a Webshop részére a Futárszolgálat juttatja el.

Az utánvétel során történő fizetés esetén felmerülő költséget a Webáruház viseli Vásárló fizeti, a rendelés végösszegének az 1%-a kerül hozzáadásra kezelési költségként.

7.4. Online Bankkártyás fizetés révén a Vásárló kényelmesen és biztonságosan vásárolhat áruházunkban. A kiválasztott Termékek megrendelése után a Vásárló az Stripe fizetőoldalára kerül átirányításra, ahol a jelenleg elérhető legbiztonságosabb, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethet bankkártyájával. A Vásárlónak csak annyi a dolga, hogy a fizetési mód kiválasztásánál "Bankkártyás fizetés" feliratra kattintson, majd a Bank fizetési szerverén a kártya számát, lejárati dátumát, valamint a hátoldalán található ellenőrzőkódot (CVC/CVV) megadja. A Bank a dombornyomott VISA és Mastercard, Visa Electron (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően), valamint azon Maestro kártyákat fogadja el, melyekhez ellenőrzőkód (CVC) került kibocsátásra. Amennyiben az Ön Maestro bankkártyáján ilyen nem található, érdeklődjön Bankjánál.

A kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyákat csak abban az esetben fogadhatjuk el, amennyiben annak használatát a kártyát kibocsátó bank engedélyezi! Kérjük, érdeklődjön bankjánál, hogy kártyája felhasználható-e interneten keresztül lebonyolítandó vásárláshoz.

 

8. A VÁSÁRLÓ ELÁLLÁSA

8.1 A Polgári Törvénykönyv 8.§ (3) bekezdés 1. pontja alapján fogyasztónak minősülő Vásárlónak jogában áll a Csomag átvételétől számított 14 (tizennégy) napon belül, indokolás nélkül elállni a Szerződéstől. A fogyasztónak nem minősülő Vásárló elállási jogára a Polgári Törvénykönyv rendelkezései irányadóak.

8.2 Az indokolás nélküli elállásra azonban nincs lehetőség a következő esetekben a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 29. § -a alapján:

 1. b) olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, a 20. § (2) bekezdésében meghatározott határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;
 2. c) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;
 3. i) lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;
 4. m) a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti a 20. § szerinti jogát.

8.3 Amennyiben a Vásárló a 8.1 pontnak megfelelően eláll a Szerződéstől, úgy a Megrendelt Terméket sértetlen és hiánytalan állapotban vissza kell csomagolni és vissza kell küldeni a 4032 Debrecen, Vágóhíd utca 2. címre. A T.E.L.L. Kft. a postai úton történő visszaküldés mellett lehetőséget biztosít arra is, hogy a Vásárló a visszacsomagolt Megrendelt Terméket a T.E.L.L. Kft. székhelyén (4032 Debrecen, Vágóhíd utca 2.) személyesen szolgáltassa vissza.

8.4 A Vásárló elállási jogát írásban, elállási nyilatkozat formájában gyakorolhatja. Ezért a Megrendelt Termék 8.3 pontnak megfelelő visszaküldésével, visszaadásával egyidejűleg mellékelnie kell ahhoz az elállásról szóló nyilatkozatot. Az elállási nyilatkozatot a Vásárló e-mailben közvetlenül is megküldheti a T.E.L.L. Kft. - nek a [email protected] e-mail címre, amely esetben nem szükséges mellékelni a Megrendelt Termékhez az elállásról szóló nyilatkozatot. Az elállási nyilatkozatban meg kell jelölnie, hogy a Vásárló elállási jogát mely Megrendelt Termék vonatkozásában kívánja gyakorolni, köteles továbbá megjelölni nevét, címét, a Megrendelés időpontját, valamint a nyilatkozatának keltét, a Megrendelés egyedi azonosítóját. Amennyiben a Megrendelés egyedi azonosítója nem áll a Vásárló rendelkezésére úgy az elállási nyilatkozatban a Megrendelés azonosítására alkalmas egyéb adatokat szükséges feltüntetni. Az elállási jog a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 2. sz. melléklet szerinti nyilatkozatminta alapulvételével is gyakorolható, de ebben az esetben is fel kell tüntetni a Megrendelés egyedi azonosítóját (ennek hiányában pedig a Megrendelés azonosítására alkalmas egyéb adatokat).

8.5 A Vásárló elállása esetén a Megrendelt Termékek T.E.L.L. Kft. - hez történő visszajuttatásának költsége (ideértve különösen a postai díjakat) a Vásárlót terheli. A T.E.L.L. Kft. haladéktalanul, de legkésőbb az elállási nyilatkozat és a visszaküldött termék kézhezvételét követő 14 (tizennégy) napon belül postai kifizetési utalvány útján téríti vissza a Vásárlónak a kifizetett vételárat és a szállítási költséget. A T.E.L.L. Kft. a visszatérítés összegét mindaddig visszatarthatja, amíg a Megrendelt Terméket vissza nem kapja, vagy a Vásárló nem igazolta hitelt érdemlően, hogy visszaküldte; a T.E.L.L. Kft. a kettő közül a korábbi időpontot veszi figyelembe.

8.6 Amennyiben a Vásárló elállási nyilatkozatában megadja bankszámlaszámát, a számlakezelő bank nevét és a kifizetett vételár banki átutalását kéri, úgy a T.E.L.L. Kft. a kifizetett vételárat az elállási nyilatkozat és a visszaküldött termék kézhezvételét követő 14 (tizennégy) napon belül téríti vissza.

9. KELLÉKSZAVATOSSÁG, TERMÉKSZAVATOSSÁG

9.1 A Vásárló a T.E.L.L. Kft. hibás teljesítése esetén kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

9.2 Szavatossági igénye érvényesítésekor a Szerződés megkötését a Vásárlónak kell bizonyítania. A Szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha az ellenérték megfizetését igazoló dokumentumot a Vásárló bemutatja.

9.3 A T.E.L.L. Kft. a Vásárló nála bejelentett szavatossági igényéről jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyben rögzíti

 1. a Vásárló nevét, címét, valamint nyilatkozatát arról, hogy hozzájárul a jegyzőkönyvben rögzített adatainak a rendeletben meghatározottak szerinti kezeléséhez,
 2. a Megrendelt Termék megnevezését, vételárát,
 3. a Szerződés T.E.L.L. Kft. általi teljesítésének időpontját,
 4. a hiba bejelentésének időpontját,
 5. a hiba leírását,
 6. szavatossági igénye alapján a Vásárló által érvényesíteni kívánt jogot, továbbá
 7. a 9.8 pont szerinti eset kivételével a szavatossági igény rendezésének módját vagy az igény, illetve az az alapján érvényesíteni kívánt jog elutasításának indokát.

9.4 Ha a T.E.L.L. Kft. szavatossági kötelezettségének a Vásárló által érvényesíteni kívánt jogtól eltérő módon tesz eleget, úgy ennek indokát a jegyzőkönyvben adja meg.

9.5 A T.E.L.L. Kft. a jegyzőkönyv másolatát haladéktalanul, igazolható módon a Vásárló rendelkezésére bocsátja.

 

9.6 Ha a T.E.L.L. Kft. a Vásárló szavatossági igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról 5 (öt) munkanapon belül, igazolható módon értesíti a Vásárlót.

9.7 A T.E.L.L. Kft. törekszik arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb 15 (tizenöt) napon belül elvégezze.

9.8 A T.E.L.L. Kft. a kijavításra vagy a 9.6 pont szerinti esetben a szavatossági igény teljesíthetőségének vizsgálata érdekében a Megrendelt Terméket elismervény ellenében veszi át, amelyen feltünteti:

 1. a Vásárló nevét és címét,
 2. a Megrendelt Termék azonosításához szükséges adatokat,
 3. a Megrendelt Termék átvételének időpontját, továbbá
 4. azt az időpontot, amikor a Vásárló a kijavított Megrendelt Terméket átveheti.

A 9.8 pontban foglaltakat a szavatossági igényről felvett jegyzőkönyvben is teljesítheti a T.E.L.L. Kft.

9.9 A Vásárló - választása szerint - a következő kellékszavatossági igényekkel élhet. Kérheti a Megrendelt Termék kijavítását vagy kicserélését, kivéve, ha az ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a T.E.L.L. Kft. számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést a Vásárló nem kéri, illetve nem kérheti, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a Megrendelt Termék hibáját a T.E.L.L. Kft. költségére a Vásárló maga is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja, valamint végső esetben a szerződéstől is elállhat. A Vásárló választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a Vásárló viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a T.E.L.L. Kft. adott okot.

9.10 A Vásárló köteles a hibákat annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított 2 (két) hónapon belül közölni. A Szerződés teljesítésétől számított 2 (két) éves elévülési határidőn túl a Vásárló kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

9.11 A teljesítéstől számított 6 (hat) hónapon belül a kellékszavatossági igény érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, amennyiben a Vásárló igazolja, hogy a terméket a T.E.L.L. Kft.-től vásárolta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban a Vásárló köteles bizonyítani, hogy az általa felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

9.12 Termékszavatossági igényként a Vásárló kizárólag a hibás Megrendelt Termék kijavítását vagy kicserélését kérheti a T.E.L.L. Kft.-től. A Megrendelt Termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalkor hatályos minőségi követelményeknek vagy ha nem rendelkezik a T.E.L.L. Kft. által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. A Megrendelt Termék hibájának bizonyítása a Vásárlót terheli.

9.13 A Vásárló termékszavatossági igényét a Megrendelt Termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított 2 (két) éven belül érvényesítheti, amely határidő jogvesztő.

9.14 Mentesül a T.E.L.L. Kft. (gyártó) a termékszavatossági igénye alól, amennyiben bizonyítja, hogy:

 

 1. a Megrendelt Terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
 2. a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető, vagy
 3. a Megrendelt Termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

9.15 A T.E.L.L. Kft.-nek (gyártónak) a mentesüléshez elegendő a 9.14 pontban foglaltak közül egy okot bizonyítania.

9.16 A Vásárló ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt Megrendelt Termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényt a Vásárló a gyártóval szemben érvényesítheti.

10. JÓTÁLLÁS

10.1 A Vásárló a Termékek tekintetében a T.E.L.L. Kft. hibás teljesítése esetén jótállási igényt érvényesíthet a Teremék átvételét követő 2 (kettő) éven belül.

10.2 A Vásárló jótállásból eredő jogai a Termékkel együtt átadott jótállási jeggyel érvényesítheti.

10.3 A Vásárló a következő jótállási igényekkel élhet. Kérheti a Termék kijavítását vagy adott esetben kicserélését. A Vásárló a Termék átvételét követő 3 (három) munkanapon belül csereigényt érvényesíthet. Amennyiben a Termék meghibásodása a rendeltetésszerű használatot akadályozza, a T.E.L.L. Kft. köteles a Terméket kicserélni.

10.4 A Vásárló kijavítási igénye esetén a T.E.L.L. Kft. a jótállási jegyen az alábbi adatokat tünteti fel:

 1. kijavítási igény bejelentésének és a kijavításra történő átvételének időpontját,
 2. a hiba okát és a kijavítás módját,
 3. a Termék Vásárló részére történő visszaadásának időpontját.

10.5 Mentesül a T.E.L.L. Kft. a jótállási kötelezettsége alól, amennyiben bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

10.6 A T.E.L.L. Kft. által biztosított jótállásra egyebekben a Polgári Törvénykönyv jótállásra, valamint a kellékszavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályai irányadóak.

11 INFORMÁCIÓ, REKLAMÁCIÓ, PANASZKEZELÉS

11.1 A Vásárló a Webáruház működésével, a Megrendelésekkel kapcsolatos kérdéseivel és esetleges panaszaival az alábbi elérhetőségeken keresheti meg a T.E.L.L. Kft. - t:

 1. levelezési cím: 4034 Debrecen, Vágóhíd utca 2.
 2. elektronikus levelezési cím: [email protected]
 3. telefonszám: +36-52/530-130

 

11. Weboldal kapcsolati felületi

11.2 Telefonon, munkanapokon 8 és 17 óra között érhető el a T.E.L.L. Kft.

11.3 A telefonon tett panaszokat a T.E.L.L. Kft. azonnal megvizsgálja, majd szükség szerint és a lehetőségekhez mérten orvosolja.

11.4 Amennyiben a Vásárló a panasz kezelésével nem ért egyet vagy a T.E.L.L. Kft. részéről a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a T.E.L.L. Kft. haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról. A jegyzőkönyv másolati példányát a T.E.L.L. Kft. legkésőbb a 11.6 pont szerinti érdemi válaszához mellékelve küldi meg a Vásárló részére.

11.5 A T.E.L.L. Kft. egyedi azonosítóval látja el a telefonon és e-mailben tett panaszokat.

11.6 A T.E.L.L. Kft. a Vásárló által szóban tett vagy a Vásárló álláspontja szerint a T.E.L.L. Kft. által nem kielégítően kezelt panaszokra, valamint az írásban tett panaszokra egyaránt azok beérkezését követő 30 (harminc) napon belül érdemben válaszol.

11.7 Amennyiben a Vásárló panaszával hatóság vagy békéltető testület eljárását kívánja kezdeményezni, úgy az ügy jellegétől függően erre az alábbi szerveknél van lehetősége:

 

1.

Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztály

Postacím: 4025 Debrecen, Széchenyi utca 46.

Telefonszám: 06-52/533-924

E-mail: [email protected]

 

2.

Hajdú - Bihar Megyei Békéltető Testület

Cím: 4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13. -15.

Telefon: 06 52-500-710

Email: [email protected]

 

 

12. VEGYES RENDELKEZÉSEK

12.1 A jelen ÁSZF-ben kifejezetten nem rendezett kérdésekben az alábbi jogszabályok rendelkezései megfelelően alkalmazandóak:

a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről 2001. évi CVIII. törvény;

fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény,

 

a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló 19/2014.(IV. 29.) NGM rendelet

12.2 Az ÁSZF elválaszthatatlan részét képezi a T.E.L.L. Kft. Webáruházának Adatvédelmi Tájékoztatója (http://.tell.hu), amelynek tartalmát a Vásárló a regisztráció során megismeri és tudomásul veszi, hogy a T.E.L.L. Kft. a regisztrációval, a Megrendeléssel és a Szerződéssel kapcsolatban megadott adatait, az abban foglalt feltételrendszernek megfelelően kezeli.

1. számú melléklet

 

DataMaster SIM adatkártya szolgáltatás meghatározása:

 

A DataMaster SIM adatkártya szolgáltatás az aktiválás napjától számított 2 évig korlátlan (lásd Szolgáltatás tartalma) adatforgalommal használható, kizárólag a lenti táblázatban megjelölt termékekre:

 

Adapter2 PRO - 4G.IN4.R1

ecoLINE PRO - 4G.IN4.R1 

Pager4 PRO - 4G.IN4.R2 

Pager4 PRO - 4G.IN6.R1 

Pager7 - 4G.IN4.R2 

Pager7 - 4G.IN6.R1 

Pager8 - 4G.IN6.R4 

FenceGuard PRO - 4G.IN12.R4 

Gate Control PRO 1000 - 4G.IN4.R2

Gate Control PRO 20 - 4G.IN4.R2 

 

A DataMaster SIM kártyát kizárólag az itt felsorolt termékekhez lehet megvásárolni. Egy termékhez egy DataMaster SIM adatkártya vásárolható. Abban az esetben, ha termék nélkül történik a DataMaster SIM kártya rendelése, a SIM kártya nem kerül kiadásra, a termék törlésre kerül. 

Az aktiválás napjától számított két év elteltével lehetőség van a szolgáltatás meghosszabbítására, így a termékben nem kell újra cserélni a SIM kártyát.

  

DataMaster SIM kártya tulajdonjogával kapcsolatos rendelkezések:

Vásárló tudomásul veszi, hogy a DataMaster SIM kártya a T.E.L.L. Kft. tulajdonát képezi, melyet a szolgáltatás megszűnése esetén Vásárló köteles a T.E.L.L. Kft. részére igazolható módon visszaszolgáltatni. A SIM kártya elvesztése vagy tönkretétele esetén a T.E.L.L. Kft. 2.000,- Ft/SIM kártya összegű kártérítést jogosult érvényesíteni.

 

Vásárló a T.E.L.L. Kft. tulajdonát képező SIM kártyát harmadik személy részére használat céljából közvetített szolgáltatásként továbbadhatja, de a SIM kártya tulajdonjogát nem ruházhatja át. Amennyiben Vásárló a SIM kártyát harmadik személy részére átadja, köteles a regisztráció keretében a SIM kártyát használó harmadik személy adatait a T.E.L.L. Kft. részére megadni, annak érdekében túlforgalmazás okainak tisztázása érdekében, illetve a szolgáltatás megszűnése esetén a SIM kártya visszaszolgáltatása érdekében a T.E.L.L. Kft. kapcsolatba tudjon lépni a SIM kártya használójával.

 

Regisztráció:

A SIM kártya aktiválásához a termék használata előtt regisztrálni szükséges a DataMaster SIM adatkártyát. A SIM kártya regisztrációja során meg kell adni a SIM kártya aktiválásának kért dátumát. A SIM kártya aktiválása kizárólag munkanapokon történik és 48 órát vesz igénybe.

 

Regisztráció során megadandó adatok:

A termék gyári számára és a SIM kártya sorozatszáma, a SIM kártyát használó harmadik személy (cég/magánszemély) adatai (név, email, telefonszám, kapcsolattartó), akihez a SIM kártyával ellátott termék betelepítésre kerül.

A SIM kártya aktiválását követően a T.E.L.L. Kft. a regisztrációkor megadott email címre jelezi vissza az adatkártya sikeres aktiválását. 

A regisztráció során megadott adatok valóságtartalmáért a vásárló viseli a felelősséget.

 

A DataMaster SIM adatkártya szolgáltatás tartalma:

A Szolgáltatás díja csak a jelen dokumentumban meghatározott adatkommunikációs szolgáltatás költségét foglalja magába.

A SIM kártya mobilinternet alapú szolgáltatás igénybevételét teszi kizárólag lehetővé, a hanghívás és SMS küldés funkciók nem elérhetőek. A SIM kártya szolgáltatója ezekre tiltást helyez el. A kártyák hívást és SMS-t fogadhatnak, amelyek elősegíthetik a termékek működését (Pl. Gate Control kapu nyitása, Pager4 élesítés/hatástalanítás).

 

Az SMS és hanghívás helyett javasolt  a vásárolt eszközhöz tartozó ingyenes mobilalkalmazás használta (TCC, TELL Control Center), amin keresztül Push-értesítést fogadható, így kiváltható az SMS küldés és a hanghívás.

Adapter2 PRO, Pager4 PRO - TELL Control Center app

Pager7 és Pager8 - Pager Control app

ecoLINE PRO - ecoLINE PRO app

FenceGuard PRO app

Gate Control PRO - Gate Control User app

 

Az SMS küldés és a hanghívás a 4G-s eszközökhöz tartozó, díjmentes, Androidra vagy iOS-re a 4G-s eszközökhöz tartozó mobilalkalmazásokkal kiváltható. A mobilalkalmazásokon keresztül Push-értesítést fogadhat, valamint ellenőrizheti az eszközök állapotát és státuszát, illetve további kényelmi funkciók használatát teszi lehetővé.

A korlátlan használat a DataMaster SIM adatkártyával együtt kiválasztott termékekre jellemző általános adatforgalmat figyelembe véve került meghatározásra, a kártya eltérő célú használata nem engedélyezett (pl. áthelyezni más telekommunikációs eszközbe).

Túlzott adatforgalom esetén a T.E.L.L. Kft. felveszi a kártyát regisztráló személlyel a kapcsolatot, és kivizsgálja a túlforgalmazás okát. A SIM kártya és a termék összerendelését a T.E.L.L. Kft. elvégzi, ennek módosítása, az összerendelés eltávolítása vagy megváltoztatása nem engedélyezett.

Arra az esetre, ha a regisztráló során a DataMaster SIM adatkártya használójaként megadott személlyel/vállalkozással meghiúsul a kapcsolatfelvétel és a kivizsgálás során nem tisztázódik a túlforgalmazás oka, akkor fenntartjuk a jogot a kártya adatforgalmának korlátozására. Az ebből eredő károk miatt a felelősséget a szolgáltatást megvásárló személy/vállalkozás viseli.

  

Túlforgalmazás:

Amennyiben a SIM kártyán az előfizetett díjcsomagban foglaltakat meghaladó adatforgalom/SMS keletkezik vagy hanghívás történik, a többlet adatkommunikáció vagy SMS szolgáltatás illetve a hanghívás (a továbbiakban együtt: túlforgalmazás) igénybevételének költségét (változatlan összegben kerül továbbszámlázásra) a Vásárló köteles viselni. A SIM kártyán keletkezett túlforgalmazás költségét a GSM szolgáltató a T.E.L.L. Kft. - vel szemben érvényesíti. Ebben az esetben a T.E.L.L. Kft. a túlforgalmazás költsége mellett a többlet adminisztrációs teherre tekintettel 300,- Ft + ÁFA/hó/SIM kártya összegű adminisztrációs díj érvényesítésére is jogosult a Vásárlóval szemben. A T.E.L.L. Kft. jogosult a GSM szolgáltató követelésének esedékessé válásától számított 5 éven belül ezen költséget a Vásárlóval szemben érvényesíteni.

Adatkezelési tájékoztató
Adatok kezelője és adatfeldolgozók

T.E.L.L. SOFTWARE HUNGARIA Kft.
és a T.E.L.L. Biztonságtechnikai Rendszerek Kft.

Adatvédelmi tájékoztatója

Ezúton tájékoztatjuk a honlap látogatóit, illetve a Webáruház Vásárlóit a személyes adatok kezelése körében követett gyakorlatról, az adatok védelme érdekében megtett szervezési és technikai intézkedésekről, valamint a látogatók ezzel kapcsolatos jogairól, és azok érvényesítésének lehetőségeiről.

Az adatok kezelője:

 • T.E.L.L. Biztonságtechnikai Rendszerek Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 4034 Debrecen, Vágóhíd utca 2.; cégjegyzékszám: 09-09-027345; cégnyilvántartásba vevő cégbíróság: Debreceni Törvényszék; adószám: 25406812-2-09; telefonszám: +36-52/530-130, faxszám: +36-52/530-131, emailcím: [email protected], a továbbiakban együtt: Társaság) és a
 • T.E.L.L. SOFTWARE HUNGARIA Szoftver-fejlesztő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 4034 Debrecen, Vágóhíd utca 2.; cégjegyzékszám: 09-09-005193; cégnyilvántartásba vevő cégbíróság: Debreceni Törvényszék; adószám: 17783790-5-09; telefonszám: +36-52/530-130, email cím: [email protected], weblap: www.tell.hu,) és
 • mint közös Adatkezelők (a továbbiakban együtt: Társaság).

Adatfeldolgozók:


Adatkezelő tájékoztatja az érintetteket, hogy tevékenysége ellátásához az alábbi adatfeldolgozókat veszi igénybe:
Marketing tevékenységgel kapcsolatos adatfeldolgozói tevékenység: T.E.L.L. Műszaki Fejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 4034 Debrecen, Vágóhíd utca 2.; cégjegyzékszám: 09-09-027969; cégnyilvántartásba vevő cégbíróság: Debreceni Törvényszék; adószám: 25590395-2-09; telefonszám: +36-52/530-130, email cím: [email protected],

 • Szállítási tevékenységgel kapcsolatos adatfeldolgozói tevékenység:
  GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. (2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2., [email protected], (+36 29) 88 66 70) Szállítási tevékenységgel kapcsolatos adatfeldolgozói tevékenység
  TNT Express Hungary Kft. (1185 Budapest, II. Logisztikai központ - Irodaépület, BUD Nemzetközi Repülőtér 283. ép., 06 8031 3131, https://www.tnt.com/express/hu_hu/site/support/contact.html)
  A futárszolgálat az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelt áru kiszállításában. A futárszolgálat a megkapott személyes adatokat a weboldalán elérhető adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezeli.
 • CRM rendszer üzemeltetésével kapcsolatos adatfeldolgozói tevékenység:
  MiniCRM Zrt. (Cégjegyzékszám: 01-10-047449, EU adószám: HU 23982273, [email protected], +36 (1) 999 0401)
  Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelések nyilvántartásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét, címét, telefonszámát, a rendelések számát és időpontját a polgári jogi elévülési időn belül kezeli.
 • Ügyfélszolgálati hívórendszer (https://www.liveagent.com/" https://www.liveagent.com/, +421 2 33 456 826, [email protected], Quality Unit, s.r.o., Vajnorská 100/A, 831 04 Bratislava, SLOVAKIA
 • Tárhelyszolgáltató: UNAS Online Kft. (levelezési cím: 9400 Sopron, Kőszegi út 14., email: [email protected]" [email protected])
  Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján a személyes adatok tárolását végzi. A személyes adatok megismerésére nem jogosult.
 • Élő csevegés a honlapon: twak.to inc., 187 East Warm Springs Rd, SB298 Las Vegas, NV, 89119
 • Popup információs rendszer: Poptin LTD. Székhelye: Wework, Aluf Kalman Magen St 3, Tel Aviv-Yafo, Izrael)

 

Hírlevélküldéssel kapcsolatos adatfeldolgozói tevékenység:

Mailchimp rendszer üzemeltetője a The Rocket Science Group, LLC (675 Ponce de Leon Avenue, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA).
Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a hírlevelek kiküldésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és e-mail címét a hírlevélküdéshez szükséges mértékben kezeli.

Jelen Tájékoztatóban meghatározott Adatfeldolgozó részére történő adattovábbítás az Érintett külön hozzájárulása nélkül végezhető. Az Adatkezelő az általa kezelt Személyes adatokat a jelen Tájékoztatóban meghatározott Adatfeldolgozókon kívül harmadik félnek nem adja át.
Az Adatfeldolgozó önálló döntést nem hoz, kizárólag az Adatkezelővel kötött szerződés, és a kapott utasítások szerint jogosult eljárni. Az Adatfeldolgozó a részére az Adatkezelő által továbbított és általa kezelt vagy feldolgozott Személyes adatokat a GDPR által előírt rendelkezésekkel összhangban rögzíti, kezeli, illetve dolgozza fel, és erről nyilatkozatot tesz az Adatkezelő részére.
Az Adatkezelő ellenőrzi az Adatfeldolgozó munkáját.
Az Adatfeldolgozó további adatfeldolgozó igénybevételére csak az Adatkezelő hozzájárulásával jogosult.

Látogatói adatkezelés a Társaság honlapján

• Látogatói adatkezelés a Társaság honlapján

Tájékoztatás sütik (cookie) alkalmazásáról
Az általános elterjedt internetes gyakorlatnak megfelelően Társaságunk is használ sütiket (cookie) a weboldalán. A cookie egy kis fájl, amely egy sor karaktert tartalmaz, és amely akkor kerül a látogató számítógépére, amikor az egy webhelyet keres fel. Amikor ismét felkeresi az adott webhelyet, a cookie-nak köszönhetően a webhely képes felismerni a látogató böngészőjét. A cookie-k tárolhatnak felhasználói beállításokat (pl. választott nyelv) és egyéb információkat is. Többek között információt gyűjtenek a látogatóról és eszközéről, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, felhasználásra kerülhetnek pl. az online bevásárlókosarak használatakor. A sütik általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát, elősegítik, hogy a weboldal a felhasználók számára igazi webes élményt nyújtson, és hatékony információforrást jelentsen, továbbá biztosítják a weboldal üzemeltetője részére az oldal működésének ellenőrzését, visszaélések megakadályozását és a weboldalon nyújtott szolgáltatások zavartalan és megfelelő színvonalú biztosítását.
Társaságunk honlapja a weboldal használata során a látogatóról, illetve az általa böngészésre használt eszközről az alábbi adatokat rögzíti és kezeli:
- a legutoljára megtekintett termék belső azonosítója

Ezen adatokból a rendszer automatikusan statisztikai adatokat generál. Az üzemeltető ezen adatokat nem kapcsolja össze személyes adatokkal.

A sütik használatának elfogadása, engedélyezése nem kötelező. Visszaállíthatja böngészője beállításait, hogy az utasítsa el az összes cookie-t, vagy hogy jelezze, ha a rendszer éppen egy cookie-t küld. A legtöbb böngésző ugyan alapértelmezettként automatikusan elfogadja a sütiket, de ezek általában megváltoztathatóak annak érdekében, hogy megakadályozható legyen az automatikus elfogadás és minden alkalommal felajánlja a választás lehetőségét.

A legnépszerűbb böngészők süti beállításairól az alábbi linkeken tájékozódhat
• Google Chrome: https://support.google.com/accounts/answer/61416?hl=hu
• Firefox: https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-engedelyezese-es-tiltasa-amit-weboldak-haszn
• Microsoft Internet Explorer 11: http://windows.microsoft.com/hu-hu/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11
• Microsoft Internet Explorer 10: http://windows.microsoft.com/hu-hu/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-10-win-7
• Microsoft Internet Explorer 9: http://windows.microsoft.com/hu-hu/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-9
• Microsoft Internet Explorer 8: http://windows.microsoft.com/hu-hu/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-8
• Microsoft Edge: http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows-10/edge-privacy-faq
• Safari: https://support.apple.com/hu-hu/HT201265

Mindezek mellett azonban felhívjuk a figyelmet arra, hogy előfordulhat, hogy bizonyos webhelyfunkciók vagy - szolgáltatások nem fognak megfelelően működni cookie-k nélkül.
A weboldalon használt sütik önmagukban nem alkalmasak a felhasználó személyének beazonosítására.

A Társaság honlapján alkalmazott sütik:
1. Technikailag elengedhetetlenül szükséges munkamenet (session) sütik.
Ezek a sütik ahhoz szükségesek, hogy a látogatók böngészhessék a weboldalt, zökkenőmentesen és teljes körűen használhassák annak funkcióit, a weboldalon keresztül elérhető szolgáltatásokat, így - többek között- különösen a látogató által az adott oldalakon végzett műveletek megjegyzését egy látogatás során. Ezen sütik adatkezelésének időtartama 2 óra.
A kezelt adatkör:
- A megjelenített nyelv
- Pénznem belső azonosítója
- A felhasználó címe
- Választott szállítási, fizetési mód
- ÁFA mértéke
- Kupon adatai
- Aktuális ország
- Kosár tartalma
- Vásárolhat-e a felhasználó
- Felhasználó belső azonosítója
- Ajánlatkérések
- Felhasználó neve

Ezen adatkezelés jogalapja az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalmi szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. CVIII. törvény (Elkertv.) 13/A. § (3) bekezdése.
Az adatkezelés célja: a honlap megfelelő működésének biztosítása.

2. Hozzájárulást igénylő sütik:
Ezek lehetőséget biztosítanak, hogy a Társaság megjegyezhesse a felhasználó honlappal kapcsolatos választásait. A látogató a szolgáltatás igénybevételét megelőzően és a szolgáltatás igénybevétele során ezen adatkezelést bármikor megtilthatja. Ezek az adatok nem kapcsolhatók össze az igénybe vevő azonosító adataival és az igénybe vevő hozzájárulása nélkül nem adhatók át harmadik személy számára.
Az adatkezelés időtartama: 1 nap

2.1. Használatot elősegítő sütik:
Az adatkezelés jogalapja a látogató hozzájárulása.
Az adatkezelés célja: A szolgáltatás hatékonyságának növelése, felhasználói élmény növelése, a honlap használatának kényelmesebbé tétele.
Az adatkezelés időtartama: 2 óra

2.2. Teljesítményt biztosító sütik:
Google Analytics sütik – erről itt tájékozódhat:
https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Google AdWords sütik - erről itt tájékozódhat:
https://support.google.com/adwords/answer/2407785?hl=hu

A Társaság tájékoztatja Látogatóit, hogy a www.tell.hu weboldal és aloldalai látogatottságának méréséhez és látogatóinak viselkedésének figyeléséhez, statisztikák készítéséhez és hirdetései eredményességéhez
- Google Analytics,
- Google AdWords Konverziókövetés,
- Hotjar

- Poptin és
- Facebook Remarketing programokat használja.

A hivatkozott programok a felhasználó számítógépén ún. cookie-kat helyeznek el, melyek felhasználói adatokat gyűjtenek. A weboldalra látogatók engedélyezik a Társaság részére a Google Analytics, AdWords Konverziókövetés, és Facebook Remarketing, Hotjar és Poptin programok használatát. Egyben hozzájárulnak felhasználói viselkedésük figyeléséhez, követéséhez és a programok által nyújtott minden szolgáltatások igénybe vételéhez a Társaság részére. Mindezek mellett a látogatónak lehetősége van bármikor a cookie-k adatrögzítését és adattárolást a jövőre vonatkozóan letiltani a lentiek szerint.
Tájékoztatjuk látogatóinkat, hogy a Google Analytics, AdWords Konverziókövetés, és Facebook Remarketing, Hotjar és Poptin programok beállításai és használata teljes mértékben megfelelnek az adatvédelmi hatóság követelményeinek.
A Google tájékoztatása szerint a Google Analytics főleg első féltől származó cookie-k segítségével jelenti a webhelyén létrejött látogatói interakciókat. Ezek a cookie-k csak személyazonosításra alkalmatlan információkat rögzítenek. A böngészők nem osztják meg a saját cookie-kat a domainek között. A cookie-ról további információ található a Google Hirdetés és adatvédelem GYIK-ban.
Google Analytics: Az Adatkezelő a Google Analytics programot elsősorban statisztikái előállításához használja, többek között méri vele kampányai eredményességét. A program használatával a Társaság főként arról szerez információt, hogy hány látogató kereste fel a weboldalt, és a látogatók mennyi időt töltöttek a weboldalon. A program felismeri a látogató IP címét, ezért tudja követni, hogy a látogató visszatérő vagy új látogató-e, továbbá követhető, hogy a látogató milyen utat tett meg a weboldalon és hova lépett be.
Google AdWords konverziókövetés: A Google AdWords konverziókövetés célja, hogy a Társaság mérni tudja az AdWords hirdetések hatékonyságát. Ezt a Látogató számítógépén elhelyezett cookie-k segítségével teszi, amely 30 napig létezik, és nem gyűjt személyes adatokat.
Cookie-k letiltása: Ha a cookie beállításait szeretné kezelni, vagy letiltani a funkcióról, azt a saját böngészőjében teheti meg. Ez az opció a böngésző eszköztárától függően található meg a cookie-k/sütik/követési funkciók elhelyezései menüpontban. Általában az Eszközök > Beállítások > Adatvédelem beállításai alatt állíthatja be, milyen követési funkciókat engedélyez/tilt le a számítógépén. Ha nem szeretné, hogy a Google Analytics jelentést készítsen a látogatásairól, telepítheti a Google Analytics letiltó böngészőbővítményt. Ez a kiegészítő arra utasítja a Google Analytics JavaScriptszkriptjeit, hogy ne küldjenek látogatási információt a Google számára. Ha telepítette a letiltó böngészőbővítményt, a tartalmi kísérletekben sem vesz részt. Ha le szeretné tiltani a Google Analytics webes tevékenységét, keresse fel a Google Analytics letiltó oldalát, és telepítse a bővítményt böngészőjéhez. A bővítmény telepítéséről és eltávolításáról további tájékoztatásért tekintse meg az adott böngészőhöz tartozó súgót.

A Társaság a Google szolgáltatásain kívül a Hotjar elemző szolgáltatását is használja: Hotjar Ltd. („Hotjar“) (http://www.hotjar.com, 3 Lyons Range, 20 Bisazza Street, Sliema SLM 1640, Malta, Europe). Hotjar elemzése révén a Társaságnak lehetősége van a weboldalon a Látogatók szokásainak (pl.: mennyi időt töltenek bizonyos aloldalakon, milyen linkekre kattintanak stb.) megismerésére és kiértékelése. A funkció működése során a weboldalon tett látogatásról gyűjtött információk továbbításra kerülnek Hotjar Írországban található szervereire, ahol ezeket a Hotjar tárolja.
Az alábbi információkat lehet a látogató készülékével és böngészőjével rögzíteni:
- A felhasználó készülékének IP-címe (gyűjtve és anonim formátumban tárolva)
- A felhasználó készülékének képernyőmérete
- A felhasználó készülékének típusa és az általa használt böngésző fajtája
- A felhasználó tartózkodási helye (csak az ország)
Hotjar segítségével a weboldalon tett látogatás és annak használata elemzésre kerül, melyről külön jelentés készül. E funkció működése során a Hotjar harmadik felek, mint például a Google Analytics és Optimizely szolgáltatásait is igénybe veszi. Az adattovábbítás révén említett harmadik felek tárolhatják azon információkat, amelyeket a felhasználó böngészője a weboldal megtekintése során küld (pl.: sütiket, IP ajánlatkéréseket stb.). A Hotjar által használt sütik eltérő ideig nem törlődnek, bizonyos sütik az aktuális látogatás követően automatikusan törlődnek, de léteznek olyanok is, amelyek akár 365 napig is megmaradnak.
Amennyiben a Hotjar által végzett adatnaplózást le kívánja tiltani, kérjük látogasson el az alábbi oldalra: https://www.hotjar.com/opt-out.
A Hotjar adatvédelmi szerződését itt (https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy) találja.

A weboldalon a Társaság alkalmazza a Facebook Inc. (1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA), illetve ha az EU-ban él, akkor a Facebook Ireland Ltd. (4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Írország) (a „Facebook“) által üzemeltett Facebook közösségi hálózat úgynevezett „Facebook-pixelét“. A Facebook-pixel révén a Facebook célcsoportként kezelheti a weboldal látogatóit a hirdetések (az úgynevezett Facebook-hirdetések) megjelenítéséhez. Ennek megfelelően a Társaság azért alkalmazza a Facebook-pixelt, hogy az általa beágyazott Facebook-hirdetések csak azoknál a Facebook felhasználóknál jelenjenek meg, akik érdeklődést mutattak a Társaság ajánlatai iránt is. Vagyis a Facebook-pixel célja, hogy a Facebook-hirdetések illeszkedjenek a felhasználók potenciális érdeklődéséhez, és ne zavaró tényezők legyenek. A Facebook-pixel segítségével emellett statisztikai és piackutatási célból elemezheti a Társaság a Facebookon megjelenő hirdetések eredményességét, például, hogy a felhasználók a Facebook-hirdetésre kattintással jutottak-e el a webhelyünkre. A Facebook a webhelyünk megnyitásakor közvetlenül beágyazza a Facebook-pixelt, amely egy úgynevezett cookie-t, vagyis egy kis méretű fájlt helyezhet el a látogató eszközén. Ha később bejelentkezik a Facebookra, vagy bejelentkezett állapotban ellátogat a Facebook oldalaira, akkor a profiljában regisztrálja a webhelyen tett látogatását. A látogatókról megszerzett adatok számunkra anonimak, vagyis ennek alapján nem tudjuk kideríteni a személyazonosságát. Az adatokat ugyanakkor a Facebook tárolja és dolgozza fel, így összekapcsolhatók az adott felhasználói profillal. A Facebook a saját adatkezelési szabályzata szerint kezeli az adatokat. Így tehát a remarketing-pixel működésével és általában a Facebook-hirdetések megjelenítésével kapcsolatos további információt a Facebook adatkezelési szabályzatában talál a következő címen: https://www.facebook.com/policy.php. Megtilthatja a Facebook-pixel általi adatrögzítést és az adatainak Facebook-hirdetések megjelenítése céljából történő használatát. Ehhez nyissa meg a Facebook által készített oldalt, és kövesse a személyes hirdetések beállításaival kapcsolatos utasításokat: https://www.facebook.com/settings?tab=ads, az egyesült államokbeli oldal címe: http://www.aboutads.info/choices/, az EU-beli oldalé pedig http://www.youronlinechoices.com/. A beállítások platformfüggetlenek, vagyis az asztali számítógépekre és a mobileszközökre egyaránt vonatkoznak.

A szerződéskötés és teljesítés érdekében kezelt adatok
A szerződéskötés és teljesítés érdekében több adatkezelési eset is megvalósulhat. Tájékoztatjuk, hogy panaszkezeléssel, garanciális ügyintézéssel kapcsolatos adatkezelés csak abban az esetben valósul meg, ha az Érintett él valamelyik említett jogával.
Amennyiben a webshopon keresztül az Érintett nem vásárol, csak látogatója a webshopnak, akkor a marketing célú adatkezelésnél írtak vonatkozhatnak rá, amennyiben marketing célú hozzájárulást ad a Társaságnak.

A szerződéskötés és teljesítés érdekében megvalósuló adatkezelések részletesebben:

Kapcsolatfelvétel
Kapcsolatfelvétel valósul meg, ha például emailben, kapcsolatfelvételi űrlapon, vagy telefonon kérdéssel fordul hozzánk valamely termékkel kapcsolatban. Az előzetes kapcsolatfelvétel nem kötelező, ezt kihagyva is bármikor rendelhet a webshopból.

Kezelt adatok:
A kapcsolatfelvétel során megadott adatok.

Az adatkezelés időtartama:
Az adatokat csak a kapcsolatfelvétel lezárultáig kezeli a Társaság.

Az adatkezelés jogalapja:
Az Érintett önkéntes hozzájárulása, amit a kapcsolatfelvétellel ad meg Adatkezelő számára. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

A személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái: a Társaság ügyfélszolgálattal kapcsolatos feladatokat ellátó munkavállalói, adatfeldolgozóként a Társaság tárhely szolgáltatója, tárhelyszolgáltatást végző munkavállalói.

Regisztráció a Webshop/Webáruház használatához

A honlapon a regisztráló természetes személy az erre vonatkozó négyzet bejelölésével adhatja meg hozzájárulását személyes adatai kezeléséhez.

A regisztráció során megadott adatok köre:
- név
- cégnév
- e-mail cím
- kapcsolattartó telefonszáma
- kategória (végfelhasználó, telepítő, távfelügyelet, forgalmazó)
- számlázási és szállítási cím

A személyes adatok kezelésének célja:
1. A honlapon nyújtott szolgáltatások teljesítése, szolgáltatások fejlesztése
2. A honlap használatának elemzése.
3. Hirdetési felületek értékesítése
4. Saját kutatás, statisztika készítéséhez használja fel.
Az ezekről készült kimutatások publikálása csak olyan formában történik, amely nem alkalmas az egyes felhasználók egyedi beazonosítására.

Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása.

A személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái: a Társaság ügyfélszolgálattal marketing tevékenységgel kapcsolatos feladatokat ellátó munkavállalói, adatfeldolgozóként a Társaság tárhely szolgáltatója, tárhelyszolgáltatást végző munkavállalói.

A személyes adatok tárolásának időtartama: a regisztráció / szolgáltatás fennállásáig, vagy az érintett hozzájárulása visszavonásáig (törlési kérelméig, melyet az [email protected] e-mail címre küldhet).

A rendelés feldolgozása
A rendelések feldolgozása során a szerződés teljesítése érdekében szükségesek adatkezelési tevékenységek.
Kezelt adatok: nevét, lakcím/székhely, telefonszám, e-mail cím, a megvásárolt termék jellemzői, a megrendelés száma és a vásárlás időpontja
Amennyiben Ön rendelést adott le a webshopban, akkor az adatkezelés és az adatok megadása a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen.

Az adatkezelés időtartama: Az adatokat a polgári jogi elévülési idő szerint 5 évig kezeljük.

Az adatkezelés jogalapja:
A szerződés teljesítése. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés]

A személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái: a Társaság rendelések feldolgozásával kapcsolatos feladatokat ellátó munkavállalói, adatfeldolgozóként a Társaság tárhely szolgáltatója, tárhelyszolgáltatást végző munkavállalói.

A számla kiállítása
Az adatkezelési folyamat a jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása és a számviteli bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében történik. Az Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján a gazdasági társaságoknak a könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot meg kell őrizniük.

Kezelt adatok:
Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama:
A kiállított számlákat az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8 évig meg kell őrizni.

Az adatkezelés jogalapja:
Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. 159. § (1) bekezdése alapján a számla kibocsátása kötelező és azt számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig kell megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].

A személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái: a Társaság számlázással kapcsolatos feladatokat ellátó munkavállalói

Az áruszállításhoz kapcsolódó adatkezelés
Az adatkezelési folyamat a megrendelt termék kiszállítása érdekében történik.

Kezelt adatok: Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama:
Az Adatkezelő az adatokat a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezeli.

Az adatkezelés jogalapja: Szerződés teljesítése [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés].

Az áruszállításhoz kapcsolódó adatkezelések címzettjei, adatfeldolgozói
A címzett megnevezése: Társaság rendelés teljesítésével kapcsolatos feladatokat ellátó munkavállalói, GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. , TNT Express Hungary Kft.
A futárszolgálat az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelt áru kiszállításában. A futárszolgálat a megkapott személyes adatokat a weboldalán elérhető adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezeli.

A hozzájárulás igazolhatóságával kapcsolatban kezelt adatok
A regisztráció, megrendelés, hírlevélre történő feliratkozás során az informatikai rendszer eltárolja a hozzájárulással kapcsolatos informatikai adatokat a későbbi bizonyíthatóság érdekében.

Kezelt adatok: A hozzájárulás időpontja és az érintett IP címe.

Az adatkezelés időtartama:
A jogszabályi előírások miatt a hozzájárulást később igazolni kell tudni, ezért az adattárolás időtartama az adatkezelés megszűnését követő elévülési ideig kerül tárolásra.

Az adatkezelés jogalapja:
A Rendelet 7. cikk (1) bekezdése írja elő ezt a kötelezettséget. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés]

A személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái: a Társaság technikai támogatást végző munkavállalói, adatfeldolgozóként a Társaság tárhely szolgáltatója, tárhelyszolgáltatást végző munkavállalói.

Hírlevél szolgáltatáshoz kapcsolódó adatkezelés

A Társaság hírlevél rendszert működtet az érdeklődők folyamatos tájékoztatása céljából, mellyel kapcsolatban a weboldalon történő regisztráció alkalmával közölt személyes adatokat (teljes név, e-mail cím) a hírlevél címzettjének előzetes írásbeli hozzájárulásával kezeljük. A Társaság hírleveleinek megküldése a "Mailchimp" nemzetközi hírlevélrendszeren keresztül, külföldről történik, így a regisztráció mellett szükséges az Ön kifejezett hozzájárulása is a személyes adatai külföldi adatkezelőhöz történő továbbításához. A Mailchimp rendszer üzemeltetője a The Rocket Science Group, LLC (675 Ponce de Leon Avenue, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA). Az Európai Uniós előírásoknak megfelelő adatkezelést a külföldi üzemeltető az "EU-U.S. Privacy Shield Framework" adatcsere egyezmény rendelkezéseinek alapján biztosítja. A hírlevélről az érintett bármikor leiratkozhat a hírlevelek láblécében található "Leiratkozás" gombra kattintva, mellyel automatikusan törlődnek a rendszerben tárolt adatai, vagy e-mailben ([email protected]) közölt kérésére a Társaság haladéktalanul, de legkésőbb 15 napon belül törli az adatait.
A Mailchimp friss Adatvédelmi szabályzatát a https://mailchimp.com/legal/privacy/ oldalon ismerheti meg.

A honlapon a hírlevél szolgáltatásra regisztráló természetes személy az adatok kezeléséhez való hozzájárulásra vonatkozó négyzet bejelölését követően a Feliratkozás gomb megnyomásával adhatja meg hozzájárulását személyes adatai kezeléséhez. A hírlevéről az érintett a hírlevél „Leiratkozás” alkalmazásának használatával, vagy írásban, vagy e-mailben tett nyilatkozattal bármikor leiratkozhat, amely a hozzájárulás visszavonását jelenti. Ilyen esetben a leiratkozó minden adatát haladéktalanul törölni kell.

A kezelhető személyes adatok köre: a természetes személy neve (vezetéknév, keresztnév), e-mail címe.

A személyes adatok kezelésének célja:
1. Hírlevél küldése a Társaság termékei, szolgáltatásai tárgyában
2. Reklámanyag küldése
3. Műszaki információkról (frissítések, új funkciók, hibajavítások) történő tájékoztatás
Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása.

A személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái: a Társaság ügyfélszolgálattal, marketing tevékenységével kapcsolatos feladatokat ellátó munkavállalói, adatfeldolgozóként a Társaság IT szolgáltatója munkavállalói a tárhelyszolgáltatás teljesítése céljából,

A személyes adatok tárolásának időtartama: a hírlevél-szolgáltatás fennállásáig, vagy az érintett hozzájárulása visszavonásáig (törlési kérelméig, melyet az [email protected] e-mail címre küldhet).

• Az ügyfélszolgálat telefonos hangfelvétel készítése

A Társaság az ügyfélszolgálatával történő telefonos kommunikációt az értékesítések, szolgáltatások teljesítése, illetve az arról való tájékoztatás céljából hangfelvétellel rögzíti. Ezen adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása.
A hangfelvétel készítéséről a hívás elején tájékoztatni kell, és hozzájárulását kell kérni.
A telefonbeszélgetések rögzítésénél az alábbi adatokat tároljuk: telefonszám, a hívás időpontja, a rögzített beszélgetés hangfelvétele, a beszélgetés során megadott személyes adatok.
A személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái: a Társaság ügyfélszolgálattal kapcsolatos feladatokat ellátó munkavállalói.
A telefonbeszélgetéseket 1 évig őrizzük. A rögzített hanganyagok telefonszám és a beszélgetés dátuma alapján visszakereshetők.

• Közösségi irányelvek / Adatkezelés a Társaság Facebook oldalán

A Társaság termékei, szolgáltatásai megismertetése, népszerűsítése céljából Facebook oldalt tart fenn.
A Társaság Facebook oldalon felett kérdés nem minősül hivatalosan benyújtott panasznak.
A Társaság Facebook oldalán a látogatók által közzétett személyes adatokat a Társaság nem kezeli.
A látogatókra a Facebook Adatvédelmi- és Szolgáltatási Feltételei irányadók.
Jogellenes, vagy sértő tartalom publikálása esetén a Társaság előzetes értesítés nélkül kizárhatja az érintettet a tagok közül, vagy törölheti hozzászólását.
A Társaság nem felel a Facebook felhasználók által közzétett jogszabályt sértő adattartalmakért, hozzászólásokért. A Társaság nem felel semmilyen, a Facebook működéséből adódó hibáért, üzemzavarért vagy a rendszer működésének megváltoztatásából fakadó problémáért.

• Direkt marketing célú adatkezelés

Ha külön törvény eltérően nem rendelkezik, reklám természetes személynek mint reklám címzettjének közvetlen megkeresése módszerével (közvetlen üzletszerzés), így különösen elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű más egyéni kommunikációs eszköz útján - a 2008. évi XLVIII. törvényben meghatározott kivétellel - kizárólag akkor közölhető, ha ahhoz a reklám címzettje előzetesen egyértelműen és kifejezetten hozzájárult.
A Társaság által reklám-címzetti megkeresés céljára kezelhető személyes adatok köre: a természetes személy neve, címe, telefonszáma, e-mail címe, online azonosító.
A személyes adatok kezelésének célja a Társaság tevékenységéhez kapcsolódó direkt marketing tevékenység folytatása, azaz reklámkiadványok, hírlevelek, aktuális ajánlatok nyomtatott (postai) vagy elektronikus formában (e-mail) történő rendszeres vagy időszakonkénti megküldése a regisztrációkor megadott elérhetőségekre.
Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása.
A személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái: a Társaság ügyfélszolgálattal kapcsolatos feladatokat ellátó munkavállalói, adatfeldolgozóként a Társaság IT szolgáltatója szerverszolgáltatást végző munkavállalói, postai kézbesítés esetén a Posta munkavállalói.
A személyes adatok tárolásának időtartama: a hozzájárulás visszavonásáig.

• Szerződő partnerek adatainak kezelése

A Társaság szerződés teljesítése jogcímén a szerződés megkötése, teljesítése, megszűnése, szerződési kedvezmény nyújtása céljából kezeli a vele vevőként, szállítóként szerződött természetes személy nevét, születési nevét, születési idejét, anyja nevét, lakcímét, adóazonosító jelét, telefonszámát, e-mail címét, honlap-címét, bankszámlaszámát, vevőszámát (ügyfélszámát, rendelésszámát), online azonosítóját (vevők, szállítók listája, törzsvásárlási listák). Ezen adatkezelés jogszerűnek minősül akkor is, ha az adatkezelés a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges. A személyes adatok címzettjei: a Társaság ügyfélkiszolgálással kapcsolatos feladatokat ellátó munkavállalói, könyvelési, adózási feladatokat ellátó munkavállalói, és adatfeldolgozói. A személyes adatok kezelésének időtartama: a szerződés megszűnését követő 5 év.
Az érintettel az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy az adatkezelés a szerződés teljesítése jogcímén alapul, az a tájékoztatás történhet a szerződésben is.
Az érintettet személyes adatai adatfeldogozó részére történő átadásáról tájékoztatni kell.

• Jogi személy ügyfelek, vevők, szállítók természetes személy képviselőinek elérhetőségi adatai

A kezelhető személyes adatok köre: a természetes személy neve, címe, telefonszáma, e-mail címe.
A személyes adatok kezelésének célja: a Társaság jogi személy partnerével kötött szerződés teljesítése, üzleti kapcsolattartás. A személyes adatokat a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja alapján, a Szolgáltató üzleti kapcsolat kialakításában, fenntartásában megjelenő jogos érdeke alapján kezeli a Szolgáltató.
A személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái: a Társaság ügyfélszolgálattal kapcsolatos feladatokat ellátó munkavállalói.
A személyes adatok tárolásának időtartama: az üzleti kapcsolat, illetve az érintett képviselői minőségének fennállását követő 5 évig.

• Technikai támogatási feladatok ellátása során megvalósuló adatkezelés

A kezelhető személyes adatok köre: a természetes személy neve, címe, telefonszáma, e-mail címe, hibakereséséi log, amely a teljes kommunikációt tartalmazza az eszköz és a szoftver között.
A személyes adatok kezelésének célja: a Társaság partnerével kötött szerződés teljesítése, technikai támogatási feladatok ellátása, hibaelhárítás. Az adatkezelés jogcíme a szerződés teljesítése jogcímén alapul.
A személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái: a Társaság technikai támogatással kapcsolatos feladatokat ellátó munkavállalói.
A személyes adatok tárolásának időtartama: technikai támogatási feladatok ellátása, hibaelhárítás időtartama, melyet követően az adatok haladéktalanul törlésre kerülnek.

• DataMaster SIM kártya felhasználóira vonatkozó adatkezelés

A kezelt személyes adatok köre: a természetes személy neve, telefonszáma, e-mail címe

A személyes adatok kezelésének célja: a Társaság partnerével kötött szerződés teljesítése, esetleges túlforgalmazás okainak kivizsgálása, szerződés megszűnése esetén a Társaság tulajdonában álló SIM kártya visszaszolgáltatása érdekében történő kapcsolatfelvétel.

Az adatkezelés jogcíme a szerződés teljesítése jogcímén alapul. A személyes adat szolgáltatása szerződéses kötelezettségen alapul.

A személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái: a Társaság technikai támogatási, ügyfélszolgálati feladatokat ellátó munkavállalói.

A személyes adatok tárolásának időtartama: szerződés megszűnése.

• Weboldalon megjelenő popup információs ablakkal kapcsolatos tevékenység:

Adatkezelő a honlapján felugró ablakok, adatfelvételi űrlapok kezeléséhez a Poptin szoftvert használja. Az adatkezelés célja piackutatás, marketingtevékenység. Az adatkezelés minden esetben a látogatók által megadott alapján, hozzájárulásuk alapján történik, amennyiben a hozzájárulást igénylő sütik alkalmazását elfogadta.

Kezelt adatok: név, email cím, egyéb a látogató által megadott adat. A fentieken túlmenően a információkat gyűjt és tárol a webhely használatával kapcsolatban, például a meglátogatott oldalakról, a kattintott linkekről, a nem érzékeny szöveg beírásáról és az egér mozgásáról, valamint a gyakrabban gyűjtött információkat, mint pl. IP-címe, hivatkozó URL-je, böngészője, operációs rendszere, cookie-információi, Internet-szolgáltatója és a látogatótól származó bármely egyéb információ, amely a webhelyének használatával kapcsolatos ("Látogatói információk“). A Látogatói Információk összességében azonosíthatják a látogatót, azonban a Poptin rendszer nem azonosítja a látogatót a weboldal böngészése során, ha kikapcsolja a cookie-kat.

A Poptin rendszer üzemeltetője a Poptin LTD. Székhelye: Wework, Aluf Kalman Magen St 3, Tel Aviv-Yafo, Izrael)

Honlapja:  https://www.poptin.com/ 

A szolgáltató adatvédelmi nyilatkozata:  https://www.poptin.com/gdpr/ 

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján a személyes adatok tárolását és feldolgozását végzi.

 

ÖSSZEFOGLALÓ TÁJÉKOZTATÁS AZ ÉRINTETT JOGAIRÓL

E fejezetben az áttekinthetőség és átláthatóság kedvéért röviden összefoglaljuk az érintett jogait, amelyek gyakorlására vonatkozó részletes tájékoztatást a következő fejezetben adjuk meg.

Előzetes tájékozódáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezeléssel összefüggő tényekről és információkról az adatkezelés megkezdését megelőzően tájékoztatást kapjon.

(Rendelet 13-14. cikk)

Az adatkezelés csak a tájékoztatást követően kezdődhető meg. Amennyiben az adatkezelés jogalapja hozzájárulás, az adatkezeléshez a tájékoztatáson felül az érintettnek hozzá is kell járulnia.

A részletszabályokról a következő fejezetben adunk tájékoztatást.

Az érintett hozzáférési joga

Az érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a Rendeletben meghatározott kapcsolódó információkhoz hozzáférést kapjon.

(Rendelet 15. cikk).

A részletszabályokról a következő fejezetben adunk tájékoztatást.

A helyesbítéshez való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, az érintett jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

(Rendelet 16. cikk).

A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”)

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az Adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha a Rendeltben meghatározott indokok valamelyike fennáll.

(Rendelet 17. cikk)

A részletszabályokról a következő fejezetben adunk tájékoztatást.

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést ha a rendeltben meghatározott feltételek teljesülnek.

(Rendelet 18. cikk)

A részletszabályokról a következő fejezetben adunk tájékoztatást.

A személyes adatok helyesbítéséhez vagy törléséhez, illetve az adatkezelés korlátozásához kapcsolódó értesítési kötelezettség

Az Adatkezelő minden olyan címzettet tájékoztat valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésére az Adatkezelő tájékoztatja e címzettekről.

(Rendelet 19. cikk)

Az adathordozhatósághoz való jog

A Rendeletben írt feltételekkel az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik Adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az Adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta.

(Rendelet 20. cikk)

A részletszabályokról a következő fejezetben adunk tájékoztatást.

A tiltakozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének e) pontján (az adatkezelés közérdekű vagy az Adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges) vagy f) pontján (az adatkezelés az Adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükség.

(Rendelet 21. cikk)

A részletszabályokról a következő fejezetben adunk tájékoztatást.

Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

(Rendelet 22. cikk)

A részletszabályokról a következő fejezetben adunk tájékoztatást.

Korlátozások

Az Adatkezelőre vagy adatfeldolgozóra alkalmazandó uniós vagy tagállami jog jogalkotási intézkedésekkel korlátozhatja a 12–22. cikkben és a 34. cikkben foglalt, valamint a 12–22. cikkben meghatározott jogokkal és kötelezettségekkel összhangban.

(Rendelet 23. cikk)

A részletszabályokról a következő fejezetben adunk tájékoztatást.

Az érintett tájékoztatása az adatvédelmi incidensről

Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről.

(Rendelet 34. cikk)

A részletszabályokról a következő fejezetben adunk tájékoztatást.

A felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog (hatósági jogorvoslathoz való jog)

Az érintett jogosult arra, hogy panaszt tegyen egy felügyeleti hatóságnál – különösen a szokásos tartózkodási helye, a munkahelye vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti tagállamban –, ha az érintett megítélése szerint a rá vonatkozó személyes adatok kezelése megsérti a Rendeletet.

(Rendelet 77. cikk)

A részletszabályokról a következő fejezetben adunk tájékoztatást.

A felügyeleti hatósággal szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

Minden természetes és jogi személy jogosult a hatékony bírósági jogorvoslatra a felügyeleti hatóság rá vonatkozó, jogilag kötelező erejű döntésével szemben, vagy ha a felügyeleti hatóság nem foglalkozik a panasszal, vagy három hónapon belül nem tájékoztatja az érintettet a benyújtott panasszal kapcsolatos eljárási fejleményekről vagy annak eredményéről.

(Rendelet 78. cikk)

A részletszabályokról a következő fejezetben adunk tájékoztatást.

Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

Minden érintett hatékony bírósági jogorvoslatra jogosult, ha megítélése szerint a személyes adatainak e rendeletnek nem megfelelő kezelése következtében megsértették az e rendelet szerinti jogait.

(Rendelet 79. cikk)

A részletszabályokról a következő fejezetben adunk tájékoztatást.

RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÁS AZ ÉRINTETT JOGAIRÓL

Előzetes tájékozódáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezeléssel összefüggő tényekről és információkról az adatkezelés megkezdését megelőzően tájékoztatást kapjon.

 1. A) Rendelkezésre bocsátandó információk, ha a személyes adatokat az érintettől gyűjtik
 2. Ha az érintettre vonatkozó személyes adatokat az érintettől gyűjtik, az adatkezelő a személyes adatok megszerzésének időpontjában az érintett rendelkezésére bocsátja a következő információk mindegyikét:
 3. a) az adatkezelőnek és – ha van ilyen – az adatkezelő képviselőjének a kiléte és elérhetőségei;
 4. b) az adatvédelmi tisztviselő elérhetőségei, ha van ilyen;
 5. c) a személyes adatok tervezett kezelésének célja, valamint az adatkezelés jogalapja;
 6. d) a Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének f) pontján (jogos érdek érvényesítés) alapuló adatkezelés esetén, az adatkezelő vagy harmadik fél jogos érdekei;
 7. e) adott esetben a személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái, ha van ilyen;
 8. f) adott esetben annak ténye, hogy az adatkezelő harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére kívánja továbbítani a személyes adatokat, továbbá a Bizottság megfelelőségi határozatának léte vagy annak hiánya, vagy a Rendelet 46. cikkben, a 47. cikkben vagy a 49. cikk (1) bekezdésének második albekezdésében említett F esetén a megfelelő és alkalmas garanciák megjelölése, valamint az azok másolatának megszerzésére szolgáló módokra vagy az azok elérhetőségére való hivatkozás.
 9. Az 1. pontban említett információk mellett az adatkezelő a személyes adatok megszerzésének időpontjában, annak érdekében, hogy a tisztességes és átlátható adatkezelést biztosítsa, az érintettet a következő kiegészítő információkról tájékoztatja:
 10. a) a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjairól;
 11. b) az érintett azon jogáról, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint az érintett adathordozhatósághoz való jogáról;
 12. c) a Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének a) pontján (az érintett hozzájárulása) vagy a 9. cikk (2) bekezdésének a) pontján (az érintett hozzájárulása) alapuló adatkezelés esetén a hozzájárulás bármely időpontban történő visszavonásához való jog, amely nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét;
 13. d) a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról;
 14. e) arról, hogy a személyes adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul vagy szerződés kötésének előfeltétele-e, valamint hogy az érintett köteles-e a személyes adatokat megadni, továbbá hogy milyen lehetséges következményeikkel járhat az adatszolgáltatás elmaradása;
 15. f) a Rendelet 22. cikk (1) és (4) bekezdésében említett automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel bír.
 16. Ha az adatkezelő a személyes adatokon a gyűjtésük céljától eltérő célból további adatkezelést kíván végezni, a további adatkezelést megelőzően tájékoztatnia kell az érintettet erről az eltérő célról és a (2) bekezdésben említett minden releváns kiegészítő információról.
 17. Az 1-3. pontok nem alkalmazandó, ha és amilyen mértékben az érintett már rendelkezik az információkkal.

(Rendelet 13. cikk)

 1. B) Rendelkezésre bocsátandó információk, ha a személyes adatokat nem az érintettől szerezték meg
 2. Ha a személyes adatokat nem az érintettől szerezték meg, az adatkezelő az érintett rendelkezésére bocsátja a következő információkat:
 3. a) az adatkezelőnek és – ha van ilyen – az adatkezelő képviselőjének a kiléte és elérhetőségei;
 4. b) az adatvédelmi tisztviselő elérhetőségei, ha van ilyen;
 5. c) a személyes adatok tervezett kezelésének célja, valamint az adatkezelés jogalapja;
 6. d) az érintett személyes adatok kategóriái;
 7. e) a személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái, ha van ilyen;
 8. f) adott esetben annak ténye, hogy az adatkezelő valamely harmadik országbeli címzett vagy valamely nemzetközi szervezet részére kívánja továbbítani a személyes adatokat, továbbá a Bizottság megfelelőségi határozatának léte vagy annak hiánya, vagy a Rendelet 46. cikkben, a 47. cikkben vagy a 49. cikk (1) bekezdésének második albekezdésében említett adattovábbítás esetén a megfelelő és alkalmas garanciák megjelölése, valamint az ezek másolatának megszerzésére szolgáló módokra vagy az elérhetőségükre való hivatkozás.
 9. Az 1. pontban említett információk mellett az adatkezelő az érintett rendelkezésére bocsátja az érintettre nézve tisztességes és átlátható adatkezelés biztosításához szükséges következő kiegészítő információkat:
 10. a) a személyes adatok tárolásának időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
 11. b) ha az adatkezelés a Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének f) pontján (jogos érdek) alapul, az adatkezelő vagy harmadik fél jogos érdekeiről;
 12. c) az érintett azon joga, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen, valamint az érintett adathordozhatósághoz való joga;
 13. d) a Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének a) pontján (az érintett hozzájárulása) vagy a 9. cikk (2) bekezdésének a) pontján (az érintett hozzájárulása) alapuló adatkezelés esetén a hozzájárulás bármely időpontban való visszavonásához való jog, amely nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét;
 14. e) a valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
 15. f) a személyes adatok forrása és adott esetben az, hogy az adatok nyilvánosan hozzáférhető forrásokból származnak-e; és
 16. g) a Rendelet 22. cikk (1) és (4) bekezdésében említett automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel bír.
 17. Az adatkezelő az 1. és 2. pont szerinti tájékoztatást az alábbiak szerint adja meg:
 18. a) a személyes adatok kezelésének konkrét körülményeit tekintetbe véve, a személyes adatok megszerzésétől számított észszerű határidőn, de legkésőbb egy hónapon belül;
 19. b) ha a személyes adatokat az érintettel való kapcsolattartás céljára használják, legalább az érintettel való első kapcsolatfelvétel alkalmával; vagy
 20. c) ha várhatóan más címzettel is közlik az adatokat, legkésőbb a személyes adatok első alkalommal való közlésekor.
 21. Ha az adatkezelő a személyes adatokon a megszerzésük céljától eltérő célból további adatkezelést kíván végezni, a további adatkezelést megelőzően tájékoztatnia kell az érintettet erről az eltérő célról és a 2. pontban említett minden releváns kiegészítő információról.
 22. Az 1-5. pontot nem kell alkalmazni, ha és amilyen mértékben:
 23. a) az érintett már rendelkezik az információkkal;
 24. b) a szóban forgó információk rendelkezésre bocsátása lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényelne, különösen a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, a Rendelet 89. cikk (1) bekezdésében foglalt feltételek és garanciák figyelembevételével végzett adatkezelés esetében, vagy amennyiben az e cikk (1) bekezdésében említett kötelezettség valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezen adatkezelés céljainak elérését. Ilyen esetekben az adatkezelőnek megfelelő intézkedéseket kell hoznia – az információk nyilvánosan elérhetővé tételét is ideértve – az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében;
 25. c) az adat megszerzését vagy közlését kifejezetten előírja az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog, amely az érintett jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedésekről rendelkezik; vagy
 26. d) a személyes adatoknak valamely uniós vagy tagállami jogban előírt szakmai titoktartási kötelezettség alapján, ideértve a jogszabályon alapuló titoktartási kötelezettséget is, bizalmasnak kell maradnia.

(Rendelet 14. cikk)

Az érintett hozzáférési joga

 1. Az érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:
 2. a) az adatkezelés céljai;
 3. b) az érintett személyes adatok kategóriái;
 4. c) azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket;
 5. d) adott esetben a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
 6. e) az érintett azon joga, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
 7. f) a valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
 8. g) ha az adatokat nem az érintettől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;
 9. h) a Rendelet 22. cikk (1) és (4) bekezdésében említett automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár.
 10. Ha személyes adatoknak harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére történő továbbítására kerül sor, az érintett jogosult arra, hogy tájékoztatást kapjon a továbbításra vonatkozóan a Rendelet 46. cikk szerinti megfelelő garanciákról.
 11. Az Adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére bocsátja. Az érintett által kért további másolatokért az Adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban kell rendelkezésre bocsátani, kivéve, ha az érintett másként kéri. A másolat igénylésére vonatkozó jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

(Rendelet 15. cikk)

A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”)

 1. Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az Adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:
 2. a) a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
 3. b) az érintett visszavonja a Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja vagy a 9. cikk (2) bekezdésének a) pontja értelmében az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
 4. c) az érintett a Rendelet 21. cikk (1) bekezdése alapján tiltakozik az adatkezelése ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy az érintett a 21. cikk (2) bekezdése alapján tiltakozik az adatkezelés ellen;
 5. d) a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
 6. e) a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
 7. f) a személyes adatok gyűjtésére a Rendelet 8. cikk (1) bekezdésében említett, információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.
 8. Ha az Adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és az előbbi 1. pont értelmében azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő Adatkezelőket, hogy az érintett kérelmezte tőlük a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.
 9. Az 1. és 2. pont nem alkalmazandó, amennyiben az adatkezelés szükséges:
 10. a) a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;
 11. b) a személyes adatok kezelését előíró, az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az Adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;
 12. c) a Rendelet 9. cikk (2) bekezdése h) és i) pontjának, valamint a 9. cikk (3) bekezdésének megfelelően a népegészségügy területét érintő közérdek alapján;
 13. d) a Rendelet 89. cikk (1) bekezdésével összhangban a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, amennyiben az 1. pontban említett jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést; vagy
 14. e) jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

(Rendelet 17. cikk)

Az adatkezelés korlátozásához való jog

 1. Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:
 2. a) az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
 3. b) az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
 4. c) az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
 5. d) az érintett a Rendelet 21. cikk (1) bekezdése szerint tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.
 6. Ha az adatkezelés az 1. pont alapján korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.
 7. Az Adatkezelő az érintettet, akinek a kérésére az 1. pont alapján korlátozták az adatkezelést, az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja.

(Rendelet 18. cikk)

Az adathordozhatósághoz való jog

 1. Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik Adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az Adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha:
 2. a) az adatkezelés a Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja vagy a 9. cikk (2) bekezdésének a) pontja szerinti hozzájáruláson, vagy a 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja szerinti szerződésen alapul; és
 3. b) az adatkezelés automatizált módon történik.
 4. Az adatok hordozhatóságához való jog 1. pont szerinti gyakorlása során az érintett jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok Adatkezelők közötti közvetlen továbbítását.
 5. E jog jog gyakorlása nem sértheti a Rendelet 17. cikkét. Az említett jog nem alkalmazandó abban az esetben, ha az adatkezelés közérdekű vagy az Adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítványai gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges.
 6. Az 1. pontban említett jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

(Rendelet 20. cikk)

A tiltakozáshoz való jog

 1. Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének e) pontján (az adatkezelés közérdekű vagy az Adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges) vagy f) pontján (az adatkezelés az Adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges) alapuló kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Ebben az esetben az Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az Adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.
 2. Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik.
 3. Ha az érintett tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.
 4. Az 1. és 2. pontokban említett jogra legkésőbb az érintettel való első kapcsolatfelvétel során kifejezetten fel kell hívni annak figyelmét, és az erre vonatkozó tájékoztatást egyértelműen és minden más információtól elkülönítve kell megjeleníteni.
 5. Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások igénybevételéhez kapcsolódóan és a 2002/58/EK irányelvtől eltérve az érintett a tiltakozáshoz való jogot műszaki előírásokon alapuló automatizált eszközökkel is gyakorolhatja.
 6. Ha a személyes adatok kezelésére a Rendelet 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül sor, az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból tiltakozhasson a rá vonatkozó személyes adatok kezelése ellen, kivéve, ha az adatkezelésre közérdekű okból végzett feladat végrehajtása érdekében van szükség.

(Rendelet 21. cikk)

Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

 1. Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.
 2. Az 1. pont nem alkalmazandó abban az esetben, ha a döntés:
 3. a) az érintett és az Adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;
 4. b) meghozatalát az Adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely az érintett jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy
 5. c) az érintett kifejezett hozzájárulásán alapul.
 6. A 2. pont a) és c) pontjában említett esetekben az Adatkezelő köteles megfelelő intézkedéseket tenni az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében, ideértve az érintettnek legalább azt a jogát, hogy az Adatkezelő részéről emberi beavatkozást kérjen, álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást nyújtson be.
 7. A 2. pontban említett döntések nem alapulhatnak a személyes adatoknak a Rendelet 9. cikk (1) bekezdésében említett különleges kategóriáin, kivéve, ha a 9. cikk (2) bekezdésének a) vagy g) pontja alkalmazandó, és az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében megfelelő intézkedések megtételére került sor.

(Rendelet 22. cikk)

Korlátozások

 1. Az Adatkezelőre vagy adatfeldolgozóra alkalmazandó uniós vagy tagállami jog jogalkotási intézkedésekkel korlátozhatja a Rendelet 12–22. cikkben és a 34. cikkben foglalt, valamint a 12–22. cikkben meghatározott jogokkal és kötelezettségekkel összhangban lévő rendelkezései tekintetében az 5. cikkben foglalt jogok és kötelezettségek hatályát, ha a korlátozás tiszteletben tartja az alapvető jogok és szabadságok lényeges tartalmát, valamint az alábbiak védelméhez szükséges és arányos intézkedés egy demokratikus társadalomban:
 2. a) nemzetbiztonság;
 3. b) honvédelem;
 4. c) közbiztonság;
 5. d) bűncselekmények megelőzése, nyomozása, felderítése vagy a vádeljárás lefolytatása, illetve büntetőjogi szankciók végrehajtása, beleértve a közbiztonságot fenyegető veszélyekkel szembeni védelmet és e veszélyek megelőzését;
 6. e) az Unió vagy valamely tagállam egyéb fontos, általános közérdekű célkitűzései, különösen az Unió vagy valamely tagállam fontos gazdasági vagy pénzügyi érdeke, beleértve a monetáris, a költségvetési és az adózási kérdéseket, a népegészségügyet és a szociális biztonságot;
 7. f) a bírói függetlenség és a bírósági eljárások védelme;
 8. g) a szabályozott foglalkozások esetében az etikai vétségek megelőzése, kivizsgálása, felderítése és az ezekkel kapcsolatos eljárások lefolytatása;
 9. h) az a)–e) és a g) pontban említett esetekben – akár alkalmanként – a közhatalmi feladatok ellátásához kapcsolódó ellenőrzési, vizsgálati vagy szabályozási tevékenység;
 10. i) az érintett védelme vagy mások jogainak és szabadságainak védelme;
 11. j) polgári jogi követelések érvényesítése.

 

 1. Az 1. pontban említett jogalkotási intézkedések adott esetben részletes rendelkezéseket tartalmaznak legalább:
 2. a) az adatkezelés céljaira vagy az adatkezelés kategóriáira,
 3. b) a személyes adatok kategóriáira,
 4. c) a bevezetett korlátozások hatályára,
 5. d) a visszaélésre, illetve a jogosulatlan hozzáférésre vagy továbbítás megakadályozását célzó garanciákra,
 6. e) az Adatkezelő meghatározására vagy az Adatkezelők kategóriáinak meghatározására,
 7. f) az adattárolás időtartamára, valamint az alkalmazandó garanciákra, figyelembe véve az adatkezelés vagy az adatkezelési kategóriák jellegét, hatályát és céljait,
 8. g) az érintettek jogait és szabadságait érintő kockázatokra, és
 9. h) az érintettek arra vonatkozó jogára, hogy tájékoztatást kapjanak a korlátozásról, kivéve, ha ez hátrányosan befolyásolhatja a korlátozás célját.

(Rendelet 23. cikk)

 

Az érintett tájékoztatása az adatvédelmi incidensről

 1. Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről.
 2. Az 1. pontban említett, az érintett részére adott tájékoztatásban világosan és közérthetően ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, és közölni kell legalább a Rendelet 33. cikk (3) bekezdésének b), c) és d) pontjában említett információkat és intézkedéseket.
 3. Az érintettet nem kell az 1. pontban említettek szerint tájékoztatni, ha a következő feltételek bármelyike teljesül:
 4. a) az Adatkezelő megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre, és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében alkalmazták, különösen azokat az intézkedéseket – mint például a titkosítás alkalmazása –, amelyek a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné teszik az adatokat;
 5. b) az Adatkezelő az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett, az 1. pontban említett magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;
 6. c) a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ilyen esetekben az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján kell tájékoztatni, vagy olyan hasonló intézkedést kell hozni, amely biztosítja az érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását.
 7. Ha az Adatkezelő még nem értesítette az érintettet az adatvédelmi incidensről, a felügyeleti hatóság, miután mérlegelte, hogy az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár-e, elrendelheti az érintett tájékoztatását, vagy megállapíthatja a 3. pontban említett feltételek valamelyikének teljesülését.

(Rendelet 34. cikk)

A felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog

 1. Az egyéb közigazgatási vagy bírósági jogorvoslatok sérelme nélkül, minden érintett jogosult arra, hogy panaszt tegyen egy felügyeleti hatóságnál – különösen a szokásos tartózkodási helye, a munkahelye vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti tagállamban –, ha az érintett megítélése szerint a rá vonatkozó személyes adatok kezelése megsérti e rendeletet.
 2. Az a felügyeleti hatóság, amelyhez a panaszt benyújtották, köteles tájékoztatni az ügyfelet a panasszal kapcsolatos eljárási fejleményekről és annak eredményéről, ideértve azt is, hogy a Rendelet 78. cikk alapján az ügyfél jogosult bírósági jogorvoslattal élni.

(Rendelet 77. cikk)

Magyarországon a felügyeleti hatóság a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság. A vonatkozó részletes törvényi rendelkezéseket az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény tartalmazza.

A felügyeleti hatósággal szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

 1. Az egyéb közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok sérelme nélkül, minden természetes és jogi személy jogosult a hatékony bírósági jogorvoslatra a felügyeleti hatóság rá vonatkozó, jogilag kötelező erejű döntésével szemben.
 2. Az egyéb közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok sérelme nélkül, minden érintett jogosult a hatékony bírósági jogorvoslatra, ha a Rendelet 55. vagy 56. cikk alapján illetékes felügyeleti hatóság nem foglalkozik a panasszal, vagy három hónapon belül nem tájékoztatja az érintettet a 77. cikk alapján benyújtott panasszal kapcsolatos eljárási fejleményekről vagy annak eredményéről.
 3. A felügyeleti hatósággal szembeni eljárást a felügyeleti hatóság székhelye szerinti tagállam bírósága előtt kell megindítani.
 4. Ha a felügyeleti hatóság olyan döntése ellen indítanak eljárást, amellyel kapcsolatban az egységességi mechanizmus keretében a Testület előzőleg véleményt bocsátott ki vagy döntést hozott, a felügyeleti hatóság köteles ezt a véleményt vagy döntést a bíróságnak megküldeni.

(Rendelet 78. cikk)

Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

 1. A rendelkezésre álló közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok – köztük a felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való, Rendelet 77. cikk szerinti jog – sérelme nélkül, minden érintett hatékony bírósági jogorvoslatra jogosult, ha megítélése szerint a személyes adatainak e rendeletnek nem megfelelő kezelése következtében megsértették az e rendelet szerinti jogait.
 2. Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni eljárást az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó tevékenységi helye szerinti tagállam bírósága előtt kell megindítani. Az ilyen eljárás megindítható az érintett szokásos tartózkodási helye szerinti tagállam bírósága előtt is, kivéve, ha az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó valamely tagállamnak a közhatalmi jogkörében eljáró közhatalmi szerve.

(Rendelet 79. cikk)

 

AZ ÉRINTETT KÉRELMÉNEK ELŐTERJESZTÉSE,

 AZ ADATKEZELŐ INTÉZKEDÉSEI

 

 1. Az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a jogai gyakorlására irányuló kérelme nyomán hozott intézkedésekről.
 2. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az Adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet.
 3. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatást lehetőség szerint elektronikus úton kell megadni, kivéve, ha az érintett azt másként kéri.
 4. Ha az Adatkezelő nem tesz intézkedéseket az érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.
 5. Az Adatkezelő a Rendelet 13. és 14. cikk szerinti információkat és az érintett jogairól szóló tájékoztatást (Rendelt 15-22. és 34. cikk) és intézkedést díjmentesen biztosítja. Ha az érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, az Adatkezelő, figyelemmel a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre:
 6. a) 6.350,- Ft összegű díjat számíthat fel, vagy
 7. b) megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést.

A kérelem egyértelműen megalapozatlan vagy túlzó jellegének bizonyítása az Adatkezelőt terheli.

 1. Ha az Adatkezelőnek megalapozott kétségei vannak a kérelmet benyújtó természetes személy kilétével kapcsolatban, további, az érintett személyazonosságának megerősítéséhez szükséges információk nyújtását kérheti.
ADATBIZTONSÁG

 

Az informatikai rendszerek működtetése során a szükséges jogosultságkezelési, belső szervezési és technikai megoldások biztosítjuk, hogy adatai illetéktelen személyek birtokába ne juthasson, illetéktelen személyek az adatokat ne tudják törölni, kimenteni a rendszerből, vagy módosítani. Az adatvédelmi és adatbiztonsági követelményeket érvényre juttatjuk adatfeldolgozóinkkal szemben is. Az esetleges adatvédelmi incidensekről nyilvántartást vezetünk, amennyiben szükséges, a felmerülő incidensekről tájékoztatjuk az érintettet, amennyiben ezt a Rendelet kötelezővé teszi.