Technikai támogatás (hétköznapokon 8:00-17:00): +36 1 533 31 20

Referenciák

A garázs biztonságától a fűtés- és szellőztetésvezérlésig

TELL
2023.02.14 10:19
A garázs biztonságától a fűtés- és szellőztetésvezérlésig

Ügyfelünk a garázs biztonságától kezdve a fűtés- és szellőztetésvezérlést is a TELL Pager8 eszközével oldotta meg. Emellett a felhasználási módokat hamarosan bővítik: a családi kozmetikai szalonjában és gépjárművében is több feladat ellátása a cél.

PARTNER

Szilágyi Attila végzett vagyonvédelmi rendszerszerelő, aki hosszú évek óta a TELL termékeit használja. A Pager terméksorozatból minden típust kipróbált már, jelenleg a Pager8-at magánemberként is számos feladat ellátására alkalmazza.

 

FELADAT

A család tulajdonában álló garázshelyiség biztonságának megoldása volt az elsődleges cél. Olyan módszerre volt szükség, amely gazdaságos, ám magasfokú hatékonyságot garantál. Fontos volt, hogy amennyiben a területre illetéktelen behatolás történik, a tulajdonosok értesítést kapjanak mobiltelefonjukra, illetve azonnal tudják ellenőrizni, hogy valós-e a riasztás. A tűzesetek megelőzésének érdekében füstérzékelés megvalósítását is szerették volna, továbbá gondoskodni a helyiség szellőztetéséről, szemmel tartani a hőmérsékletet és távolról elektromos fűtést vezérelni. Egy másik, folyamatban lévő projekt keretén belül a családi kozmetikai vállalkozásban is a Pager8 gondoskodik majd a szalon biztonságáról, világítás-és fűtésvezérléséről, továbbá a vendégek kényelméről. Emellett gépjárműbe építve is komplex feladatot terveznek vele ellátni: nyitásérzékelés, mozgásérzékelés, az ajtók és a csomagtartó vezérlése telefonról, automatikus nyitás-zárás, riasztó élesítése és hatástalanítása.

 

TELL MEGOLDÁS

Szakemberként a hatékonyság, fenntarthatóság és gazdaságosság kiemelten fontos egy-egy adott munka elvégzésénél. Ezt szem előtt tartva ügyfelünk a Pager8 használata mellett döntött. A garázs fémajtajára nyitásérzékelőt, rezgésérzékelőt, PIR mozgásérzékelőt és füstérzékelőt szerelt fel. Az INT-1W 1-Wire illesztőmodullal, amely 6db hőmérséklet-érzékelőt támogat, a hőmérsékletet folyamatos figyelése is megvalósul. Amennyiben a hőmérséklet szintje csökken, az eszköz elektromos fűtést kapcsol. Annak érdekében, hogy a megoldás gazdaságosabb legyen, sörkollektorral kombinálja, amely egy házilag, sörösdobozokból épült napkollektor, segítségével meleg levegő állítható elő.


A Pager8 kitűnően használható riasztóközpontként, mivel akár 16 db IP-kamerával is kombinálható. Ügyfelünk ezt a funkciót kihasználva a garázsajtóhoz egy Hikvision IP-kamerát telepített, melyen keresztül élőben tudja követni, valós-e az adott riasztás.

A tápellátásról egy szünetmentes tápegység és 12V 7Ah akkumulátor gondoskodik. Amennyiben a tápfeszültség megszűnik, az eszköz tápellátása akkumulátoros üzemre kapcsol.

Az eszköz multifunkcionalitásából fakadóan ügyfelünk a kozmetikai iparban is teszteli a Pager8 használatát. A családi szalon biztonságát ugyancsak ezzel az eszközzel kivitelezik. A bejárati ajtóra és az ablakokra nyitásérzékelő kerül, így ellenőrizhetővé válik, hogy nyitva maradtak-e. Emellett a belső térvédelemről kombinált mozgásérzékelő gondoskodik. A négy kimenet közül az egyik össze van kapcsolva a kozmetika világításával, így az magától lekapcsolódik. Kombinált hő-és füstérzékelő telepítése is elengedhetetlen, mivel számos elektromos eszköz van napi használatban a kozmetikában. Az eszköz maradék szabad kimenete végül teljesen áramtalanítja a szalont.


Továbbá – mivel a vendégek számára fontos, hogy kellemes hőmérséklet legyen a helyiségben –, annak állandó monitorozását is a Pager8-cal teszik lehetővé. Amennyiben a hőmérséklet egy általuk meghatározott érték alá esik, automatikusan bekapcsol a fűtés. Kozmetikai gyanta, krémek melegítéséhez is tervezik használni: mire az első vendég megérkezik, addigra kellően felmelegszik az anyag egy olajradiátor segítségével, amelyet otthonról, a Pager8 segítségével programoznak. Ebben az esetben szintén egy hőmérsékletérzékelő gondoskodik róla, hogy nyomon kövessék a folyamatot. Így az előkészületeket kényelmesen, otthonról lehet intézni, nincs szükség korábban a szalonba bemenni, mellyel időt és energiát spórol annak tulajdonosa.

GRATULÁLUNK ATTILÁNAK A KREATÍV FELHASZNÁLÁSHOZ!

Ön is használja a TELL termékeit?
Várjuk hasonló megoldásait! Írjon nekünk ide kattintva!

 

FELHASZNÁLT ESZKÖZÖK: