Technikai támogatás (hétköznapokon 8:00-17:00): +36 1 533 31 20

Hírek/Cikkek

Út a 4G felé: Kivezetésre kerülő 2G termékek

2024.03.17 13:00
Út a 4G felé: Kivezetésre kerülő 2G termékek

2024. június 1-től jelentős változás következik be termékpalettánkon, ugyanis 2G termékeink nagy része kivezetésre kerül. A TELL elkötelezett a technológiai innováció és a felhasználói élmény javítása mellett. A változás a 2G alapú termékek fokozatos kivezetését és a modernebb, gyorsabb 4G technológiára való fókuszálást jelenti. Mint ahogyan számos európai ország döntését, úgy a miénket is a jövőbeli előnyök és a technológiai fejlődés iránti igény motiválta.

Miért történik a változás?

A technológiai világban való előrehaladás érdekében fontos, hogy termékeink fejlett és stabil műszaki háttérrel és telekommunikációs szolgáltatóval rendelkező technológiákat használjanak. A 2G hálózatok fejlesztésének leállítása és az ezen hálózatok terhelésének növekedése jelentősen befolyásolja az eszközök működési stabilitását és a felhasználói élményt.

A 4G hálózatokra való átállás gyorsabb adatátvitelt, stabilabb adatkapcsolatot, így alacsonyabb kommunikációs költségeket kínál, amelyek mind hozzájárulnak egy jobb és zökkenőmentesebb felhasználói élményhez.

Érintett termékek:

A változás az alábbi termékeinket érinti, melyek 2024. május 31-ig még rendelhetőek, ám ezután kizárólag 4G változatban lesznek elérhetőek:

 • Adapter2 – 2G.IN4.R1
 • Adapter2 PRO – 2G.IN4.R1
 • Pager4 – 2G.IN4.R2
 • Pager4 – 2G.IN6.R1
 • Pager4 PRO – 2G.IN4.R2
 • Pager4 PRO – 2G.IN6.R1
 • Compact GSM II – 2G.IN2.R2 
 • DualCom 2G.IN6.R6
 • DualCom 2G.IN6.R6 KIT
 • Gate Control BASE 1000 – 2G.IN4.R2
 • Gate Control PRO 1000 – 2G.IN4.R2
 • Gate Control PRO 20 – 2G.IN4.R2
 • Ecoline PRO – 2G.IN4.R1

 

Az átállás előnyei

 

A 4G technológiára való átállás számos előnnyel jár, többek között:

Gyorsabb adatátvitel: A 4G képes gyorsabb adatletöltési és feltöltési sebességre, ami javítja a felhasználói élményt. A gyorsabb és folyamatos adatkapcsolatnak köszönhetően gyorsabbá válnak a vezérlési és kapcsolási folyamatok és az átjelzés.

Jobb kapcsolat: A 4G hálózat stabilabb és megbízhatóbb kapcsolatot biztosít, csökkentve a hívások megszakadásának és az adatátviteli hibák számát.

Alacsonyabb kommunikációs költségek: A hatékonyabb adatátvitelnek köszönhetően a 4G hálózaton működő eszközök alacsonyabb adatforgalmat generálnak, így az üzemeltetésük gazdaságosabb lehet.

Hosszú távú támogatás: A 4G technológia jövőbiztosított, hosszú távú támogatást kínálva az eszközöknek.

2G-képes: A 4G hálózati működésre képes eszközeink lefedettség hiányában 2G hálózaton is működnek, azonban figyelembe kell venni a sokszorosan túlterhelt 2G hálózat működési sajátosságait.

 

Hogyan készüljünk fel?

Ügyfeleinknek és partnereinknek javasoljuk, hogy időben kezdjék meg a felkészülést a 2G eszközök 4G változatokra való cseréjére. Az új beszerzéseknél már válasszák a 4G eszközöket, a régi 2G eszközöket pedig ütemezve cseréljék le, így elkerülve az egyszerre jelentkező magasabb kiadásokat. A cserével nem csak a technológiai fejlődést követik, hanem javuló felhasználói élményt és stabilabb szolgáltatást is élvezhetnek. Kérdéseikkel és az átálláshoz szükséges támogatásért forduljanak hozzánk bizalommal.

Kövessék YouTube és TikTok csatornánkat és tudjanak meg még többet a 4G-re való átállásról, az előnyökről és további hasznos tartalmakról.