Technikai támogatás (hétköznapokon 8:00-17:00): +36 1 533 31 20

Hírek/Cikkek

Nincs kiépített vezetékes telefonvonal? Így oldja meg svéd partnerünk az Adapter2 segítségével

2023.10.09 11:49
Nincs kiépített vezetékes telefonvonal? Így oldja meg svéd partnerünk az Adapter2 segítségével

A Svédországban működő ACANDIA a TELL Adapter2 moduljával integrálva építi ki intercom/kaputelefon rendszereit. A magántulajdonban lévő vállalat mérési és vezérlési technológiával kapcsolatos termékeket és szolgáltatásokat kínál. A cég legfőbb feladatának tekinti, hogy ügyfeleik igényeit jobban és költséghatékonyabban oldják meg, mint ők maguk vagy versenytársaik. Bázisuk Svédországban található, de számos ügyféllel rendelkeznek más skandináv országokban is, pl. Norvégiában, Finnországban és Dániában.

A cég arra a feladatra keresett megoldást, hogy a nyilvános vezetékes telefonhálózatra (PSTN)-re kapcsolódni képes kaputelefon rendszerük esetében a fixen telepített lakáskészülékei mellett képesek legyenek a hívásokat a lakások hívószáma alapján a felhasználók mobiltelefonjaira is továbbítani. Hogyan tudjuk a vezetékes hálózati infrastruktúra igényű (PSTN-hez) köthető kaputelefon rendszerek esetében pótolni vagy helyettesíteni a fizikai telefonvonalat?A kaputelefonok használata során gyakori igényként merülnek fel a következők lakóházban élő felhasználóktól:

 • A felhasználó a távollétében is értesülni szeretne arról, ha a kaputelefon-rendszerén érkezik hívás.
 • Távollétében szeretne futártól csomagot átvenni, a postai kézbesítőnek ajtót vagy kaput nyitni.
 • Kertkapun vagy a lépcsőházi bejáraton takarító személyzetet vagy kertészt beengedni.
 • Közmű ellenőrzések vagy óraleolvasások során is fontos számára, hogy emiatt ne kelljen otthon maradnia, hanem távollétében be tudja engedni a jogosult személyeket.
 • Veszély esetén fontos lehet, hogy távolból lehessen beengedni beavatkozó személyzetet, pl. tűzoltó, rendőr, mentő, vagy szerelő aki elzárja a vizet egy esetleges csőtörés esetén

TELL MEGOLDÁS Az alábbiakban az ACANDIA megoldását láthatjuk, amelyben bemutatjuk a részletes műszaki kivitelezést. A rendszer felépítését a mellékelt ábrán láthatjuk: Kaputelefon A kivitelező cég az RCO Security termékeivel integrálta a TELL Adapter2 modult. A rendszerbe integrált főbb eszközök:

 • PA MIF-519 GEN2 S kültéri egység tasztatúrával
 • TEL-50 központ csatlakozó modul a PSTN hálózathoz történő illesztéshez
 • UC-50 LAN modul a rendszer távoli paraméterezéséhez és internetkapcsolathoz
 • TELL Adapter2 modul a telefonvonal szimulációjához és hívástovábbításhoz, valamint a kapu nyitásához
 1. A kültéri kaputelefon egységen a hívó fél elindítja a hívást a lakásszám kódjának megadásával.
 2. A központi egység feldolgozza a hívást és analóg PSTN vonal kimeneten elindítja a hívást az ADAPTER2 szimulált telefonvonal bemenetén.
 3. A beszédkapcsolat létrejöttét követően a felhasználónak lehetősége nyílik az ADAPTER2 modul hang kapcsolatán keresztül a kaputelefon egység felé DTMF kód küldését indítani. A kapu nyitás így a DTMF kód segítségével lehetővé válik és a kaputelefon központ kimenetén keresztül a kapunyitó impulzus eljut az elektromos zár felé.

Összegezve, a megoldás lehetőséget nyújt kétirányú beszédkapcsolat megteremtésére, ahol a rendszerelemek képesek az analóg telefonvonalat (PSTN)-t vonal szimuláció által kiváltó, TELL ADAPTER 2 eszközön keresztül kommunikálni.

Ez a megoldás egyre gyakoribb a kaputelefonok esetén is, azonban a telefon-alközponti rendszerekkel rendelkező felhasználóknak is tökéletes megoldást nyújt. Tehát a TELL Adapter2 eszköznek köszönhetően a kiépített telefonvonal (PSTN) hálózat hiányában is ki tudják szolgálni az igényeket. Ezzel a megoldással az ACANDIA rendszerei a biztonság mellett felhasználóbarát funkciókat is nyújtanak, valamint lehetőséget biztosítanak arra, hogy a felhasználók egyetlen hívásról se maradjanak le. >MIÉRT VÁLASSZA A TELL-T? Minden megbízást a partner igényeinek alapos feltérképezésével kezdünk. Szakértő kollégáink ezután a legkorszerűbb technológiával, kiemelkedő precizitással és évtizedes tapasztalattal kínálnak komplex megoldást az adott problémára.

Ha a TELL-t választja, a minőséget választja.

 

 

 

További érdekes tartalmakért, iratkozzon fel a TELL hírlevelére!

 

* kötelezően kitöltendőAdatvédelem: