Technikai támogatás (hétköznapokon 8:00-17:00): +36 1 533 31 20

Hírek/Cikkek

2G vs 4G
Blog
OPEN.ioting
Pager8
Szűrés törlése

A Svédországban működő ACANDIA a TELL Adapter2 moduljával integrálva építi ki intercom/kaputelefon rendszereit. A magántulajdonban lévő vállalat mérési és vezérlési technológiával kapcsolatos termékeket és szolgáltatásokat kínál. A cég legfőbb feladatának tekinti, hogy ügyfeleik igényeit jobban és költséghatékonyabban oldják meg, mint ők maguk vagy versenytársaik. Bázisuk Svédországban található, de számos ügyféllel rendelkeznek más skandináv országokban is, pl. Norvégiában, Finnországban és Dániában.

Szeretnéd növelni a kényelmet és a biztonságot zárt ingatlanodban? Ha igen, valószínűleg már többször feltetted magadnak a címben szereplő kérdést, hiszen manapság az egyik legelőnyösebb megoldás egy WiFi kapunyitó beszerzése lehet. Egy megbízható kapuvezérlő eszköz telepítésével a kezedben tarthatod a kontrollt és eldöntheted, ki léphet be az ingatlan területére, valamint távolról is könnyedén kezelheted a kapudat. De miként biztosíthatod ezt a biztonsági szintet anélkül, hogy feláldoznád a kényelmet?

Cikkünkből kiderül!

A BMW Group a világ egyik legismertebb prémium autó- és motorkerékpár-gyártója. A debreceni, több mint 400 hektáros gyártelepén a tervek szerint 2025-ben kezdődik meg a gyártás. Az építkezés a legmagasabb biztonsági előírásoknak megfelelően történik, melyben kiemelt szerepet kap a tűzvédelem. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan vesz részt az egyik vezető hazai biztonságtechnikai fejlesztő és gyártó cégcsoport, a TELL a tűzátjelző rendszer komplex kiépítésében, megvalósításában és 7/24 órás üzemeltetésében hatósági átjelzéssel.

A TELL olyan innovatív, integrált megoldást alkalmazott a lineár öntözőrendszereknél történő üzemanyageltulajdonítás megakadályozására a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nél, amely a piacon a precizitás tekintetében egyedülállónak tekinthető. Az alábbi cikkből kiderül, hogy milyen technológia segítette partnerünket ahhoz, hogy jelentős összegeket spóroljon az illegális üzemanyagkivétel visszaszorításával.

A hagyományos, távirányítós kapunyitás sokunknak okoz gondot a mindennapokban. Mikor a legnagyobb szükségünk lenne rá, akkor nem találjuk a távirányítót, de ha mégis, épp lemerült az elem benne, esetleg a rádiójel nem jut el a kapuig. Ismerős? Arról nem is beszélve, hogy egyre több biztonsági aggály merül fel a távirányítókkal kapcsolatban. Gondoljunk csak a manapság elterjedt trükkös nyitási módszerekre és eszközökre, valamint az elveszített vagy az udvaron parkoló autóból eltulajdonított távirányítókra.

Gépjárműforgalom átengedése és dolgozói beléptetés hatékonyan

A TELL-t egy debreceni nagy beruházás generálkivitelezője kereste meg az alábbi feladattal:

  • Gépjárműforgalom kézi átengedése 3 belépési ponton
  • Dolgozók beléptetése az építkezési területre

A vezeték nélküli hálózatokat érintő technológiaváltás szinte láthatatlannak tűnik avatatlan szemeknek, a biztonságtechnikában azonban fontos szerepet és komoly befolyásoló tényezőt jelentenek ezek a változások.

Az elmúlt pár év tapasztalata, hogy mind a lakossági, mind az ipari felhasználók tekintetében egyre nagyobb igény van azokra az eszközökre, melyek egyszerre több célt is ki tudnak szolgálni. Gyakori probléma, hogy egy adott eszköz meg tudna oldani egy-egy felmerülő feladatot, de ehhez egy komplex épületfelügyeleti, vagy okosotthon rendszer kiépítésére lenne szükség. Ez persze nem minden esetben kivitelezhető, vagy egyáltalán nem kifizetődő lehetőség.

Gáll Péter 30 évesen, 2005-ben szállt be egy induló vállalkozásba, amely akkor még egyszerű sms-átjelző eszközök fejlesztésével foglalkozott. Ez volt a TELL. Péter két üzlettársával próbálta meghódítani a piacot, hogy mennyire sikerült, arról a számok beszélnek. A TELL cégek nettó árbevétele 2021-ben meghaladta a 2 és félmilliárd forintot, és ma már több mint 100 főt foglalkoztatnak. Péter szerint a TELL sikere a munkatársainak és magas szintű tudásuknak köszönhető.

“Miért a 3G-t vezetik ki, ha korszerűbb, mint a 2G? A 2G-t is ki fogják vezetni? Melyik G-t érdemes használnom?”

Senkit sem hibáztatunk, ha eltéved a hálózatok útvesztőjében. Napi szinten hallunk róluk és használjuk is őket, a szolgáltatók pedig folyamatosan fejlesztik a hálózataikat, mely újabb és újabb elnevezéseket eredményez. Mégis sokunknak vajmi kevés információja van arról, mit is jelentenek pontosan az egy számból és betűből álló “kódjelek”, hogyan működnek, és tulajdonképpen melyik mire való. Éppen ezért cikkünkben igyekeztünk egyszerű, közérthető módon rendet tenni a “G-birodalomban”

Hatalmas megtiszteltetés cégünk számára, hogy ismét elnyertük a Dun & Bradstreet tanúsítványát és AAA minősítéssel tüntették ki a TELL-t. AAA, AA vagy A minősítésre Magyarországon csupán a cégek 9,82 %-a jogosult, így igazán büszkék vagyunk rá, hogy az ország elit vállalatai közé tartozhatunk.

Egyszerű kezelhetőség, maximális biztonság.