Technikai támogatás (hétköznapokon 8:00-17:00): +36 1 533 31 20

Esettanulmányok

IP-alapú átjelzőrendszer kiépítése a világ egyik vezető dohányipari vállalatának

TELL
2023.01.23 11:32
IP-alapú átjelzőrendszer kiépítése a világ egyik vezető dohányipari vállalatának

A British American Tobacco megbízásából egy olyan 99,9%-os rendelkezésre állású rendszert építettünk ki, mely IP-alapú átjelzést és magas adatbiztonságot garantál, valamint képes a különböző földrajzi helyeken lévő telephelyek és védendő objektumok együttes kezelésére.

PARTNER

A British American Tobacco (BAT) a világ egyik vezető dohányipari vállalatcsoportja, mely több mint 110 éves működése óta töretlen népszerűségnek örvend. A fogyasztókat több mint 40 országban, 180 piacon szolgálják ki. Számos világhírű márkát gyártanak, s dohánytermékeik mellett már olyan árucikkeket is kínálnak, amelyek a dohányzás megfelelő alternatíváiként szolgálnak. Fennállásuk óta lépést tartanak a különböző technológiai és a társadalmi változásokkal, dinamikus szemléletmódjuk pedig a legkorszerűbb technológiákat követeli meg minden téren.

 

FELADAT

A BAT kiemelt figyelmet fordít a biztonságra, így kérésük az volt, hogy minden telephelyen történő riasztás és tűzjelzés egy központi felügyeleti rendszerbe fusson be. IP-alapú átjelzés megvalósítását kérték, valamint fő szempont volt a magas, nemzetközi adatbiztonsági követelményeknek való megfelelés. Megbízásunk tárgya egy olyan megbízható rendszer kiépítése volt, mely megfelel a fenti szempontoknak és képes a különböző földrajzi helyeken lévő telephelyek és védendő objektumok együttes kezelésére.

 

TELL MEGOLDÁS

Eleget téve partnerünk IP-alapú átjelzésre vonatkozó igényének, A TELL által gyártott Adapter2 és IP Bridge kommunikátorok továbbítják a riasztó- és a tűzjelző rendszer jelzéseit a távfelügyeleti szerverek felé egy titkosított és dedikált kapcsolaton keresztül. A helyileg telepített TELLMon vevőegységekhez kapcsolódó diszpécserek folyamatosan figyelik a jelzéseket és megjelenítik az eseményeket.

A megbízás legnagyobb kihívása a földrajzi különbségek áthidalása volt, melyet úgy oldottunk meg, hogy a diszpécsereket és a fogadó szoftvereket több telephelyen helyeztük el. A több telephely közötti valós szinkronizálás megoldására a TMS PRO komplex távfelügyeleti szoftvert alkalmaztuk, ugyanis az moduláris felépítéssel bír, így képes kiválóan ellátni a feladatot.

A projekt eredménye egy a TELL által létrehozott, 99,9%-os rendelkezésre állású, redundás rendszer lett, mely egységes, IP-alapú átjelzést és magas adatbiztonságot garantál, s amelynek a földrajzi különbség sem jelent akadályt.

FELHASZNÁLT ESZKÖZÖK: