Megjelent a Gate Control BASE, PRO és PRO WIFI v10.00.1.8264 firmware és v10.0.0.5340 programozó szoftver verziója, az  IP Bridge firmware verziója, illetve az Adapter2 és az Adapter2 PRO firmware és programozó szoftver verziója és a TMS v4 új funkciói TOVÁBB

 

Technikai támogatás (hétköznapokon 8:00-17:00): +36 1 533 31 20

Esettanulmányok

IP-alapú átjelzőrendszer kiépítése a világ egyik vezető dohányipari vállalatának

TELL
2023.01.23 11:32
IP-alapú átjelzőrendszer kiépítése a világ egyik vezető dohányipari vállalatának

A British American Tobacco megbízásából egy olyan 99,9%-os rendelkezésre állású rendszert építettünk ki, mely IP-alapú átjelzést és magas adatbiztonságot garantál, valamint képes a különböző földrajzi helyeken lévő telephelyek és védendő objektumok együttes kezelésére.

PARTNER

A British American Tobacco (BAT) a világ egyik vezető dohányipari vállalatcsoportja, mely több mint 110 éves működése óta töretlen népszerűségnek örvend. A fogyasztókat több mint 40 országban, 180 piacon szolgálják ki. Számos világhírű márkát gyártanak, s dohánytermékeik mellett már olyan árucikkeket is kínálnak, amelyek a dohányzás megfelelő alternatíváiként szolgálnak. Fennállásuk óta lépést tartanak a különböző technológiai és a társadalmi változásokkal, dinamikus szemléletmódjuk pedig a legkorszerűbb technológiákat követeli meg minden téren.

 

FELADAT

A BAT kiemelt figyelmet fordít a biztonságra, így kérésük az volt, hogy minden telephelyen történő riasztás és tűzjelzés egy központi felügyeleti rendszerbe fusson be. IP-alapú átjelzés megvalósítását kérték, valamint fő szempont volt a magas, nemzetközi adatbiztonsági követelményeknek való megfelelés. Megbízásunk tárgya egy olyan megbízható rendszer kiépítése volt, mely megfelel a fenti szempontoknak és képes a különböző földrajzi helyeken lévő telephelyek és védendő objektumok együttes kezelésére.

 

TELL MEGOLDÁS

Eleget téve partnerünk IP-alapú átjelzésre vonatkozó igényének, A TELL által gyártott Adapter2 és IP Bridge kommunikátorok továbbítják a riasztó- és a tűzjelző rendszer jelzéseit a távfelügyeleti szerverek felé egy titkosított és dedikált kapcsolaton keresztül. A helyileg telepített TELLMon vevőegységekhez kapcsolódó diszpécserek folyamatosan figyelik a jelzéseket és megjelenítik az eseményeket.

A megbízás legnagyobb kihívása a földrajzi különbségek áthidalása volt, melyet úgy oldottunk meg, hogy a diszpécsereket és a fogadó szoftvereket több telephelyen helyeztük el. A több telephely közötti valós szinkronizálás megoldására a TMS PRO komplex távfelügyeleti szoftvert alkalmaztuk, ugyanis az moduláris felépítéssel bír, így képes kiválóan ellátni a feladatot.

A projekt eredménye egy a TELL által létrehozott, 99,9%-os rendelkezésre állású, redundás rendszer lett, mely egységes, IP-alapú átjelzést és magas adatbiztonságot garantál, s amelynek a földrajzi különbség sem jelent akadályt.

FELHASZNÁLT ESZKÖZÖK: