Technikai támogatás (hétköznapokon 8:00-17:00): +36 1 533 31 20

Hírek/Cikkek

Innovatív megoldások a TELL cégcsoporttól

2022.12.02 13:26
Innovatív megoldások a TELL cégcsoporttól

A TELL cégcsoport Magyarországon egyedülálló integrált megoldásokat kínál a biztonságtechnika, a távfelügyelet, a vezérlés és a járműkövetés területén. Több, mint húszéves működésük alatt egy garázscégből exportképes vállalatot hoztak létre, melynek receptje az innovációban, a minőségben, a folyamatos fejlesztésekben és a korszerű technológiák alkalmazásában keresendő. 

 

A cég biztonságtechnikai üzletágának vezetőjével az integrált és innovatív biztonságtechnikai megoldásokról beszélgettünk, amelyeket az ország egyik legismertebb élelmiszergyártó vállalatnál megvalósult projekten keresztül mutatott be.

Interjú Nagy Zsolttal, a TELL Biztonságtechnikai Rendszerek Kft. üzletág vezetőjével

 

Mi teszi egyedivé a TELL-t?

 

Nem tudnék egyetlen dolgot kiemelni, hiszen a cégünk sikerét több tényező is alkotja. Büszkék vagyunk arra, hogy eszközeink saját, debreceni gyártóegységünkben készülnek a legmagasabb minőségi ellenőrzés mellett. Nagy gondot fordítunk a kutatásra és fejlesztésre is, valamint az ügyfelekkel való kapcsolattartásra és a folyamatos technikai támogatásra. Örömmel tölt el bennünket, hogy a vásárlói visszajelzések alapján a Partnereink számára a TELL termékek és szolgáltatások a minőséget jelentik.

 

Gyakran hallani a cég vonatkozásában komplex megoldásokról. Ezek mit foglalnak magukban?

 

A mai kor igényeinek megfelelően korszerű technológiákat és integrált, teljes körű, valamint széles skálán mozgó megoldásokat alkalmazunk és szállítunk, akár egyedi igényeket teljesítve is. Ügyfeleink – akár az állami-, magán-, vagy vállalati szférából – számíthatnak ránk a kapuautomatizálást, az objektum kezelést, a kerítésvédelmet, a felügyeleti központba történő bejelzést (tűzátjelzés és biztonságtechnikai átjelzés), a meglévő riasztók távfelügyeletét és járműkövetést érintő kérdésekben, és még nagyon sok más mindenben.

 

Például egy élelmiszergyártással és logisztikával foglalkozó vállalat esetében hogyan alkalmazhatóak a TELL komplex megoldásai, szolgáltatásai?

 

A legegyszerűbb és legérzékletesebb talán az lesz, ha egy konkrét példán keresztül mutatom be a TELL megoldásait. Az egyik hazai élelmiszergyártással és logisztikával foglalkozó nagyvállalat bízott meg bennünket azzal a feladattal, hogy telephelyének biztonságtechnikai eszközparkján kívül (komplex riasztórendszer, kamerarendszer, intelligens kapuvezérlés stb.) a hűtőcsarnokaiban, illetve hűtő autóiban is monitorozzuk a hőmérsékletet 7/24 órában, valamint a telephely kapurendszerének (teherkapu, személykapu) forgalmát felügyelt módon biztosítsuk. Külön kérés volt, hogy a fentiekkel kapcsolatban minden eseményt mobilalkalmazáson keresztül kapjanak meg az érinettek intézkedési szintnek, prioritásnak megfelelően.

Hogyan oldották meg a technikai működést érintő feladatokat?

 

A hűtőkamrákban, fagyasztókban a PAGER8 eszközünk segítségével többek között folyamatosan nyomon lehet követni a hőmérsékletet és az ajtónyitások számát. Az eszköz figyeli a hűtőkamrák ajtajainak nyitvatartási idejét és a hőmérséklet változása esetén riaszt, valamint technikai felügyeletet is biztosít vagy ha például a hűtőkamrákon elhelyezett ventilátor fordulatszáma csökken, megáll vagy nő, az eszköz egy riasztási jelzést ad. Egy külső érzékelő segítségével figyeljük a hűtőközeg nyomását is. A szállító járművekben az easyTRACK rendszere biztosítja a hőmérséklet- és a raktérajtó nyitásának felügyeletét, valamint a jármű GPS rendszerrel történő követését, annak automatikus útdíjbevallását.

 

Milyen módon biztosították a kapurendszer forgalmának felügyeletét?

 

A cégnél nincs élő erős felügyelet, ezért meg kellett oldanunk azt, hogy a területre kontrolláltan és automatikusan csak a dolgozók léphessenek be, de csak és kizárólag munkaidőben. Erről a GATE CONTROL PRO 1000 gondoskodik, amely a kapuk nyitását és zárását vezérli, valamint biztosítja a jogosultak számára a kapurendszert figyelő kamerák képeinek megtekintési lehetőségét is a mobilalkalmazásokban. Az épületekben az ecoLINE PRO-val oldottuk meg a riasztók élesítését és hatástalanítását, valamint a jelzések távfelügyeletre történő bejelzését.

 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.