Technikai támogatás (hétköznapokon 8:00-17:00): +36 1 533 31 20

Referenciák

Tisza II. Vízlépcső és Észak-Dunántúli Vízmű Zrt.

2024.04.04 11:13
Tisza II. Vízlépcső és Észak-Dunántúli Vízmű Zrt.

Megrendelő: Észak-Dunántúli Vízmű Zrt.

A TELL rendszerrel felügyelt vízátemelő szivattyúk hatékonyan kezelik a vízszintet, elősegítve az árvízvédelemet és a mezőgazdasági öntözést. Ismerje meg milyen termékkel és megoldással oldottuk meg a vízátmelő szivattyúk felügyeletét. 

Feladat: A vízszint emelkedése gyakran kihívást jelent a vízgazdálkodásban, különösen olyan területeken, ahol az árvízveszély komoly problémát okozhat. Ennek kezelésére számos vízátemelő szivattyút alkalmaznak, amelyek segítségével a vizet a környező földekre irányítják. Az ilyen kritikus működésű infrastruktúra részeként üzemeltetett szivattyúrendszerek kulcsfontosságú szerepet játszanak az árvízvédelemben és a vízszintszabályozásban.

Ezen folyamatok során a vízátemelő szivattyúk nemcsak az árvízvédelemben játszanak létfontosságú szerepet, hanem lehetővé teszik a vízgazdálkodóknak is, hogy hatékonyan kezeljék a vízszint változásait. Ezáltal elősegítik a mezőgazdasági területek öntözését és megakadályozzák a talaj túlzott elárasztását. A vízmennyiségnek megfelelően pontosan vezérelt szivattyúk alkalmazása segíti a víz erőforrásainak optimalizált felhasználását és minimalizálja a hatalmas költségekkel járó környezeti károkat.

A vízátemelő szivattyúk tehát nem csupán mechanikai eszközök, hanem hatékony megoldások is, amelyek hozzájárulnak a vízgazdálkodás fenntarthatóságához és a vízszintszabályozási kihívások kezeléséhez.

A nagy mennyiségben telepített vízátemelő szivattyúk felügyelete viszont jelentős emberi munkát és költséges erőforrásokat igényel.

 

Felhasznált eszközök: Minden szivattyú vezérléséhez TELL Pager termék került illesztésre. A szivattyúk működési állapotának megjelenítéséhez egy központi “műszaki felügyelet” lett létrehozva TELLMon távfelügyeleti vevőegységgel és TMS szoftverrel. Ennek eredményeként minden egyes szivattyú állapota, valamint esetleges hibája valós idejű információként jelenik meg a központban.

 

Megoldás: A rendszer nem csupán passzívan monitorozza a szivattyúk állapotát, hanem azok vezérlésébe is aktívan beavatkozik, amikor szükséges.

Az értesítési rendszer lehetővé teszi az illetékes személyzet számára, hogy azonnal reagáljon és kezelje a felmerült problémákat. A TELL végponti eszközei lehetővé tették, hogy a jelzéseket a központi felügyeleti rendszerre történő továbbítás mellett valós időben a fenntartásért felelős személyzet is megkapja. Így a szivattyúk állapotáról SMS-ben, Push-üzenetben és e-mailben is jelzéseket kaphatnak. Ez nemcsak a hatékonyabb működést biztosítja, de gyors és hatékony választ nyújt a szivattyúk üzemzavaraival vagy rendellenességeivel szemben és gyorsítja a reagálási folyamatokat.